Φωτιά στα Βίλια: Ανακόπηκε η επέκτασή της – Ένα το ανησυχητικό μέτωπο
(Πηγή: eurokinissi)
Κοινωνία

Φωτιά στα Βίλια: Ανακόπηκε η επέκτασή της – Ένα το ανησυχητικό μέτωπο

Σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο πλέον ενιαίο μέτωπο, αλλά με πολλές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις, είναι η φωτιά στα Βίλια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Όλες οι προσπάθειες επίγειων και εναερίων μέσων πυρόσβεσης έχουν επικεντρωθεί στο Νοτιοανατολικό κομμάτι της φωτιάς, στην περιοχή Γκίνη Μάντρας, και στο Νοτιοδυτικό, στα Βαθυχώρια (Μικρό και Μεγάλο). Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς έχει ανακοπεί η επέκτασή της.

Όλα τα εναέρια μέσα που είναι διαθέσιμα εξακολουθούν να κάνουν ρίψεις νερού στις εστίες, οι οποίες καίνε πυκνό παρθένο πευκοδάσος, σε μια περίμετρο πολλών χιλιομέτρων, ωστόσο δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές και η κατάσταση είναι καλύτερη από χτες και τις πρωινές ώρες, αλλά χαρακτηρίζεται ακόμα δύσκολη και επικίνδυνη.

Σημειώνεται ότι συνολικά επιχειρούν περιοδικά 14 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και τα δύο ρωσικά Ilyushin και το Beriev, αλλά οι εστίες είναι δύσκολο να ελεγχθούν, καθώς το δάσος είναι πυκνό και απρόσιτο, χωρίς δρόμους για να μπορέσουν να πλησιάσουν τις εστίες οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν σε όλη την περιοχή.

Το θετικό είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν φύσηξαν ισχυροί άνεμοι και έτσι τα εναέρια μέσα κατάφερναν να ανακόπτουν την επέκταση των εστιών που ξεπηδούν συνεχώς στην δασική έκταση.

Καλή η εικόνα στην Κερατέα

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση και σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Κερατέα, η οποία ουσιαστικά είναι οριοθετημένη και δεν υπάρχουν πλέον αναζωπυρώσεις. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης περιβρέχουν την περίμετρο.

Ταυτόχρονα οι πυροσβεστικές δυνάμεις απασχολήθηκαν σε άλλες δύο πυρκαγιές: στο Σαλμένικο Αχαΐας (κοντά στο Αίγιο) και στους Αντιφιλίππους στους πρόποδες του Παγγαίου στον νομό Καβάλας. Όλες οι ενέργειες από εναέρια μέσα συνεχίζονται μέχρι το τελευταίο φως ενώ οι επίγειες δυνάμεις θα συνεχίσουν να επιχειρούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet