Φωτιά στα Βίλια: Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο – Στο νότιο κομμάτι επικεντρώνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Φωτιά στα Βίλια (πηγή: Eurokinissi)
Κοινωνία

Φωτιά στα Βίλια: Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο – Στο νότιο κομμάτι επικεντρώνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Απομακρύνεται συνεχώς ο κίνδυνος για τους οικισμούς που κινδύνεψαν τη νύχτα και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 19/8 από τη μεγάλη φωτιά στα Βίλια, η οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, εκτός από ένα σημείο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν όλοι οι επικεφαλής που επιχειρούν στην περιοχή, η εικόνα της πυρκαγιάς σε όλη την έκταση που κάλυψαν οι φλόγες από την περασμένη Δευτέρα που ξεκίνησε, είναι κατά τα ¾ πολύ βελτιωμένη σε σχέση με χθες και δεν απειλούνται οικισμοί.

Ωστόσο υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο μέτωπο στο νότιο κομμάτι της φωτιάς, που πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής. Εκεί έχουν επικεντρωθεί όλες οι δυνάμεις -επίγειες και εναέριες- για να αποτρέψουν την επέκταση στον κάμπο των Μεγάρων. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις έχουν παραταχθεί μπροστά στην πυρκαγιά σε σημεία που υπάρχει πρόσβαση για τα οχήματα και τα πεζοπόρα τμήματα, ενώ τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού για να περιορίσουν την έντασή της. Οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να ελέγξουν τις φλόγες, καθώς οι βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι 2-3 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, τις κατευθύνουν σε βραχώδη και χωρίς βλάστηση έκταση, όπου είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστούν.

Σε όλη την υπόλοιπη περιοχή που αναπτύχθηκε η φωτιά υπάρχουν ενεργές καύσεις, σε κομμάτια που υπάρχει μόνο δάσος, μακριά από κατοικημένη περιοχή, και αντιμετωπίζονται από επίγειες και εναέριες δυνάμεις πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet