Φωτιά στα Βίλια: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά – Σε επιφυλακή 461 πυροσβέστες
(Πηγή: eurokinissi)
Κοινωνία

Φωτιά στα Βίλια: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά – Σε επιφυλακή 461 πυροσβέστες

Eπειτα από πέντε ημέρες στη φωτιά στα Βίλια η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έχει οριοθετήσει την πυρκαγιά. Παρ’ όλα αυτά στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις. Όπως έκανε γνωστό η Πυροσβεστική το πρωί του Σαββάτου 21 Αυγούστου στα Βίλια επιχειρούν 461 πυροσβέστες, με εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Παράλληλα, στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης, για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Αναφορικά με το θέμα της αεροπυρόσβεσης, έχουν κινητοποιηθεί 1 Ε/Π και 2 Α/Φ.

Στη «μάχη» των πιθανόν αναζωπυρώσεων συνδράμουν ακόμη ο ελληνικός στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα, σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μεικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι κατά το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική επενέβη σε 89 αστικές πυρκαγιές, 38 δασικές πυρκαγιές και 77 παροχές βοηθείας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet