Φωτιά στην Αττική: Εκρήξεις σε εργοστάσιο στις Αφίδνες – Εκκενώνονται 5 οικισμοί
Φωτιά στην Αττική (Πηγή: Associated Press)
Κοινωνία

Φωτιά στην Αττική: Εκρήξεις σε εργοστάσιο στις Αφίδνες – Εκκενώνονται 5 οικισμοί

Τεράστια αναζωπύρωση υπάρχει αυτή την ώρα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, με την πυρκαγιά στην Αττική να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Μετά την Ιπποκράτειο Πολιτεία, εκκενώνονται ακόμα τρεις περιοχές: Μαλακάσα, Σφενδάλη, Πολυδένδρι και Καπανδρίτι. 

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στις Αφίδνες, μία περιοχή στην οποία το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκαν έντονες αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς, η οποία πέρασε μέσω της Εθνικής Οδού και του Κρυονερίου.

Λίγο μετά τις 11:30 σημειώθηκαν ισχυρότατες εκρήξεις στις Αφίδνες σε επιχείρηση αλουμινίου, στον παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος των διοδίων. Η κατάσταση στο σημείο είναι άκρως επικίνδυνη και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν απομακρυνθεί και οι πυροσβέστες λόγω κινδύνου από τις εκρήξεις οι οποίες σημειώνονται.

Φωτιά στις Αφίδνες: Στη μάχη τα εναέρια μέσα και ενισχύσεις από το εξωτερικό

Από τις 6:00 έχουν αρχίσει να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα τόσο στην Αττική όσο και στις άλλες μεγάλες πυρκαγιές. Η κατάσταση σε πολλά σημεία είναι τόσο κρίσιμη που ελικόπτερο, όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες, παίρνει νερό από τη λίμνη Μπελέτσι για να επιχειρήσει στο μέτωπο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτήν την ώρα στην Αττική επιχειρούν συνολικά 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από τις 6:00 κάνουν ρίψεις από αέρος 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν οι 40 πυροσβέστες από την Κύπρο, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Πηγή: reader.gr
 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet