Φωτιά στην Αττική: Καίγονται σπίτια στο Πευκόφυτο – Αγωνία για Άγιο Στέφανο και Σταμάτα
Φωτιά στην Αττική (Πηγή: Eurokinissi)
Κοινωνία

Φωτιά στην Αττική: Καίγονται σπίτια στο Πευκόφυτο – Αγωνία για Άγιο Στέφανο και Σταμάτα

Ανεξέλεγκτα είναι τα πύρινα μέτωπα στην Αττική, με τη φωτιά να «καταπίνει» τα πάντα στο πέρασμά της. Ήδη καίγονται σπίτια στο Πευκόφυτο, ενώ υπάρχει αγωνία για τον Άγιο Στέφανο και τη Σταμάτα, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά. Πυροσβέστες, εθελοντές πυροσβέστες και αστυνομικοί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σβήσουν τις φλόγες, αλλά και για να απομακρύνουν τους κατοίκους, που ρίχνουν ακόμη και κουβάδες με νερά, μήπως περιορίσουν τη φωτιά.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι έχουν τυλίξει στις φλόγες σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, ενώ διακοπές ρεύματος σημειώνονται παντού. Προβλήματα υπάρχουν και στην παροχή νερού, με την ΕΥΔΑΠ να καλεί τους καταναλωτές να δείξουν σύνεση στην κατανάλωση.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης που διακομίστηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο ΚΑΤ έχασε τη μάχη και κατέληξε. Σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων, έφερε χτύπημα στο κεφάλι από πτώση στύλου της ΔΕΗ. Παρά την προσπάθεια ανάνηψης, επί 70 λεπτά, δεν τα κατάφερε.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Πευκόφυτο

Οι Αρχές δίνουν τιτάνια μάχη να περιορίσουν τη φωτιά στο Πευκόφυτο, που είχε εκκενωθεί με μήνυμα του 112. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει αναφορές στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός σε Αστυνομία και Πυροσβεστική για να τους απομακρύνουν. Οι κάτοικοι των οικισμών Πευκόφυτου και Ποντίων καλούνται να εκκενώσουν προς Αθήνα, μέσω λεωφόρου Θησέως και προς Κηφισιά.

Η φωτιά μαίνεται στη λίμνη του Μαραθώνα, καίγοντας πεύκα, ενώ κατευθύνεται προς τα βόρεια. Ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Πέππας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και ότι το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό στη Σταμάτα και απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση των πτητικών μέσων. Οι κάτοικοι έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet