Φωτιά στην Αττική: Νέο μέτωπο στην Πάρνηθα – Μάχη για τις αναζωπυρώσεις
Πηγή: Eurokinissi
Κοινωνία

Φωτιά στην Αττική: Νέο μέτωπο στην Πάρνηθα – Μάχη για τις αναζωπυρώσεις

Νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:00 στη φωτιά της Πάρνηθας, σε μία περιοχή που οριοθετείται ανάμεσα σε Κρυονέρι και Θρακομακεδόνες. «Την τελευταία ώρα δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο μέτωπο, αυτή τη στιγμή εδώ που βρισκόμαστε υπάρχει έντονος καπνός», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Πέππας. Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος φορέα διαχείρισης της Πάρνηθας, πρόκειται για αναζωπύρωση της φωτιάς η οποία ξέσπασε περίπου στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά την Τρίτη. Όπως τόνισε ο ίδιος, στο σημείο επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να περιοριστεί το νέο μέτωπο. 

Την ίδια ώρα ενθαρρυντική είναι, όπως όλα δείχνουν, η εικόνα από τις φωτιές στη Μαλακάσα, όπου είχε προχωρήσει το πύρινο μέτωπο το πρωί του Σαββάτου. Ωστόσο και εκεί σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου μία μικρή αναζωπούρωση. Σύμφωνα με την ενημέρωση, από την Παρασκευή το βόρειο κομμάτι της φωτιάς, το οποίο βρισκόταν από Ιπποκράτειο Πολιτεία έως τη Μαλακάσα και Σφενδάνη, βρίσκεται σε ύφεση, έχουν μείνει οχήματα προκειμένου να αντιμετωπίζουν της αναζωπυρώσεις και προς το παρόν επικρατεί αισιοδοξία για τον έλεγχο της φωτιάς.

Για μια σαφώς καλύτερη εικόνα του πύρινου μετώπου μίλησε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Πέππας. Όπως ανέφερε, το κύριο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στους Θρακομακεδόνες και τη Μαλακάσα, ωστόσο όπως εκτιμά μέχρι το τέλος της ημέρας η πυρκαγιά θα έχει αντιμετωπιστεί. «Γίνονται πολλαπλές ρίψεις από τα εναέρια μέσα και πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει κατασβεστεί πλήρως η φωτιά. Είμαστε πολύ κοντά στον πλήρη έλεγχό της», τόνισε. Παρότι οδεύουμε προς το τέλος, όπως ανέφερε, προειδοποίησε ότι κανείς δεν εφησυχάζει.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet