Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εντολή να εκκενωθούν και οι Θρακομακεδόνες – Εστάλη μήνυμα
reader.gr
Κοινωνία

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εντολή να εκκενωθούν και οι Θρακομακεδόνες – Εστάλη μήνυμα

Εντολή να εκκενωθούν και οι Θρακομακεδόνες προς Αχαρνές έδωσαν Πολιτική Προστασία και ΕΛ.ΑΣ. λόγω της μεγάλης φωτιάς που καίει στη Βαρυμπόμπη. 

Είσημες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης και των Θρακομακεδόνων, ενώ πριν λίγα λεπτά ήρθε και μήνυμα από το 112. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν εκκενωθεί ήδη Μορτερό, Αδάμες, Φασιδέρη και Βαρυμπόμπη.

Εν τω μεταξύ, ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στη Βαρυμπόμπη που μαίνεται στην περιοχή από το μεσημέρι της Τρίτης 3/8. Αυτή τη στιγμή οι φλόγες βρίσκονται στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, με σπίτια να έχουν πάρει φωτιά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο εγκλωβισμένοι ηλικιωμένοι! Μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με επίσημες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τους Θρακομακεδόνες.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

18:15 Εγκλωβισμένος αστυνομικός

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αστυνομικός πήγε να βοηθήσει ηλικιωμένους που έχουν εγκλωβιστεί και εγκλωβίστηκε και ο ίδιος!

18:10 Εκκενώνονται οι Θρακομακεδόνες

Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες, με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης «112» να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τις Αχαρνές. Από νωρίτερα, έχουν εκκενωθεί ο οικισμός Αδάμες και η Βαρυμπόμπη.

Το μήνυμα του 112

18:00 Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΝ – Κίνδυνος για διακοπές ρεύματος στην Ανατολική Αττική

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής να τίθεται σε κίνδυνο. Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό από το προσωπικό του Διαχειριστή προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο διαρκεί το φαινόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στις 18.30, στην οποία θα συμμετέχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι.

17:50 Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ

Σε μείζονα επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται το ΕΚΑΒ για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Με εντολή του προέδρου, Νίκου Παπαευσταθίου, έχει ενεργοποιηθεί το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ). Παράλληλα, το Ενιαίο Κεντρο Επιχειρησεων του ΕΚΑΒ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασιας. 

Στην περιοχή έχουν ηδη σταλεί μια κινητή ιατρική μονάδα καθώς και πέντε ασθενοφόρα για τη διακομιδή τραυματιών ή αλλων περιστατικών. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί περιστατικό λόγω της πυρκαγιάς. Τα πληρώματα συνέδραμαν στη μεταφορά τριών ατόμων με κινητικά προβλήματα από τις οικίες τους σε ασφαλες χώρο.

Live λεπτό προς λεπτό οι εξελιξεις στο Reader

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet