Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μια ανάσα από τα σπίτια σε Δροσοπηγή και Κρυονέρι οι φλόγες
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη (Eurokinissi)
Κοινωνία

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μια ανάσα από τα σπίτια σε Δροσοπηγή και Κρυονέρι οι φλόγες

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, καθώς έχει γίνει αναζωπύρωση σε δύο σημεία της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν για να τη θέσουν άμεσα υπό έλεγχο, τη στιγμή που έχουν εκκενωθεί Ιπποκράτειος Πολιτεία και Δροσοπηγή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά βρίσκεται μια ανάσα από τα σπίτια στη Δροσοπηγή (όπου ξέσπασε νέο μέτωπο), ενώ πλησιάζει απειλητικά το Κρυονέρι, ενώ καίει και μέσα στα πρώην βασιλικά ανάκτορα και στο Τατόι. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνει στη Βαρυμπόμπη για να ενημερωθεί για τα μέτωπα της φωτιάς.

Το πρώτο πύρινο μέτωπο μαίνεται στις Αδάμες και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η φωτιά κατακαίει άκαυτο δάσος στο ρέμα της Χελιδονούς, σε περιοχή ανάμεσα στις Αδάμες και το αεροδρόμιο Τατοΐου. Ωστόσο, γύρω της είναι καμένες εκτάσεις με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν μπορεί να επεκταθεί. Η δεύτερη αναζωπύρωση σημειώνεται στο ίδιο ρέμα, αλλά κοντά στις παρυφές του Κρυονερίου, με τη φωτιά να καίει τα πάντα. 

Οι φλόγες κατευθύνονται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή (όπου ξέσπασε νέο μέτωπο) και είναι μια ανάσα από τα σπίτια. Για τον λόγο αυτόν εστάλη μήνυμα από τον 112 προς τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής προς Αφίδνες. Παράλληλα, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους του Κρυονερίου να κλείσουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια τους για να προστατευτούν από τον πυκνό καπνό.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, από την κεντρική πλατεία της Βαρυμπόμπης ο καπνός φαίνεται να είναι άσπρος και πυκνός. Ήδη κάνει στοχευμένες ρίψεις το ένα ελικόπτερο Έρικσον, ενώ συνολικά στο σημείο επιχειρούν 9 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη του Πυροσβεστικούς Σώματος. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι στα 2 με 3 μποφόρ.

Κλειστοί δρόμοι στην περιοχή λόγω της φωτιάς

Η αναζωπύρωση της φωτιάς έχει προκαλέσει διακοπές στην κυκλοφορία οχημάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Λεωφόρο Κύμης από οδό Ορτανσίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
  • Κόμβος Βαρυμπόμπης – Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
  • Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ταβέρνα το Χανί) στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
  • Τατοΐου από την Λεωφόρο Κύμης στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
  • Λεωφόρος Κρυονερίου από την συμβολή της με την οδό Ανοίξεως στο ρεύμα προς νεκροταφείο.
  • Ιπποκράτους από την συμβολή της με την οδό Αριστογείτονος.
  • Εθνική Οδός Μαλακάσας σκάλας Ωρωπού από την συμβολή της με την οδό Καβάφη.
  • Πάρνηθος από τη συμβολή της με την οδό Αγία Τριάδος.
  • Δροσοπηγής από το ύψος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ρεύμα προς Δροσοπηγή.
  • Τατοΐου από την συμβολή της με την οδό Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet