Φωτιά στο Μάτι: Στο εδώλιο 21 από τους 24 κατηγορούμενους για τους 103 νεκρούς – Ανάμεσά τους και η Ρένα Δούρου
Φωτογραφία: eurokinissi
Κοινωνία

Φωτιά στο Μάτι: Στο εδώλιο 21 από τους 24 κατηγορούμενους για τους 103 νεκρούς – Ανάμεσά τους και η Ρένα Δούρου

Λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερα χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που πλήρωσαν με τη ζωή τους 103 άνθρωποι, οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας αποφάσισαν με βούλευμά τους την παραπομπή σε δίκη 21 εκ των 24 κατηγορούμενων για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών παραπέμπονται 21 από τους συνολικά 24 κατηγορουμένους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 103 νεκρούς, τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών.

Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται -όλοι για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος- είναι η πρώην περιφερειάρχης Αττικης Ρένα Δούρου, ο ηλικιωμένος που προκάλεσε την πυρκαγιά, ο οποίος θα λογοδοτήσει επιπλέον και για εμπρησμό από αμέλεια, δήμαρχοι της περιοχής, στελέχη της Περιφέρειας, της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, στους οποίους αποδίδονται λάθη και παραλείψεις στην πρόληψη και την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά και μη σωστούς χειρισμούς κατά τη διάσωση ανθρώπινων ζωών. Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή διά παραλείψεως από υπόχρεους και μη, αλλά και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Να σημειωθεί ότι οι δικαστές συντάχθηκαν με την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μεϊδάνης κατά του βουλεύματος που είχε εκδοθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Με αυτό ζητείτο η αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακουργηματική για πέντε πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής, και συγκεκριμένα για το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης σε κίνδυνο.

Ο κ. Μεϊδάνης, είχε διαφωνήσει συγκεκριμένα με το σκέλος του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο είχε διατάξει περαιτέρω ανάκριση για τους πέντε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής με αναβαθμισμένη κατηγορία, θεωρώντας ότι υπάρχει απόλυτη ακυρότητα γι’ αυτό, αλλά και ως προς την απαλλαγή 10 κατηγορουμένων από τον χώρο της Αστυνομίας, καθώς και αντιδημάρχους εκφράζοντας την άποψη ότι για τους 6 κατηγορούμενους προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις και πρέπει να δικαστούν. Τελικά, αυτοί που απαλλάσσονται είναι τρεις αστυνομικοί, οι εξηγήσεις των οποίων κρίθηκαν επαρκείς από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet