Φωτιές στην Αττική: Στα Βίλια φτάνουν οι φλόγες – Μάχη για να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο στην Κερατέα
protothema.gr
Κοινωνία

Φωτιές στην Αττική: Στα Βίλια φτάνουν οι φλόγες – Μάχη για να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο στην Κερατέα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη των δυνάμεων της πυροσβεστικής, με επίγεια και εναέρια μέσα, για τον περιορισμό των πύρινων μετώπων που μαίνονται από το απόγευμα της Δευτέρας σε Βίλια και Κερατέα. Οι δυο φωτιές ξεκίνησαν με διαφορά λίγων ωρών μεταξύ τους και συνεχίζουν να καίνε ταυτόχρονα στην Αττική, γεγονός που καταδεικνύει τις μεγάλες δυσκολίες για την οριοθέτηση -αρχικά- και τον έλεγχό τους. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η κατάσταση στα Βίλια παραμένει δύσκολη, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Open ο πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων, Κώστας Μακρυνόρης, «οι φλόγες έχουν φτάσει στα δυο χιλιόμετρα από  τα Βίλια», ζητώντας ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην Κερατέα υπάρχει βελτίωση και αισιοδοξία για την οριοθέτηση του μετώπου.  

Στην Κερατέα, η φωτιά έφτασε νωρίτερα στις αυλές των σπιτιών. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και οι εστίες είναι αρκετές, ενώ η εικόνα από το σημείο έδειχνε τις φλόγες να εξαπλώνονται ταχύτατα με τις ριπές του ανέμου.

Η πυρκαγιά κατακαίει και χαμηλή βλάστηση με κατεύθυνση προς τον Εθνικό Δρυμό και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να ανακόψουν την πορεία της.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, εξέφρασε νωρίτερα την ανησυχία του για τον Εθνικό Δρυμό:

«Η φωτιά έχει κάψει μια πλαγιά και μια τεράστια ρεματιά. Έχει καβαλήσει την πλαγιά και κινείται με βόρεια κατεύθυνση. Θα έχουμε πρόβλημα αν φτάσει μέχρι τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, γιατί, αν και έχει ξανακαεί, η συγκεκριμένη περιοχή έχει και μεγάλα δέντρα».

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet