Χάος στην Αττική Οδό: Οδηγοί παρατούν τα αυτοκίνητα και φεύγουν με τα πόδια – Έξαλλη η κυβέρνηση με την εταιρεία – Εισαγγελική παρέμβαση
Κοινωνία

Χάος στην Αττική Οδό: Οδηγοί παρατούν τα αυτοκίνητα και φεύγουν με τα πόδια – Έξαλλη η κυβέρνηση με την εταιρεία – Εισαγγελική παρέμβαση

Η σφοδρότητα με την οποία χτυπά η κακοκαιρία «Ελπίς» την Αττική έχει «παραλύσει» την πρωτεύουσα, ενώ χάος επικρατεί στην Αττική Οδό με την έντονη χιονόπτωση να έχει εγκλωβίσει εκατοντάδες οδηγούς για πολλές ώρες και την Τροχαία να επιτρέπει τη διέλευση μόνο σε όσους έχουν περάσει αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα τους. Η ταλαιπωρία είναι πολύωρη με πολλούς οδηγούς να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 5 ώρες ενώ το κυκλοφοριακό κομφούζιο, πέραν της χιονόπτωσης, έγινε εντονότερο όταν δίπλωσαν δυο νταλίκες στο ύψος του Γέρακα, στην έξοδος 18, με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα δυο ρεύματα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του reader.grστην κυβέρνηση επικρατεί εκνευρισμός για τους υπευθύνους της εταιρείας που διαχειρίζονται την Αττική Οδό, καθώς είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για να κυλήσουν όλα ομαλά. Το μεγάλο ερώτημα είναι για ποιο λόγο η εταιρεία δεν έκλεισε την είσοδο στους οδηγούς το πρωί και τους άφησε να μπουν στον αυτοκινητόδρομο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος στις εξόδους. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ότι οι υπεύθυνοι της Αττικής Οδού θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό. Όπως είπε ο περιφερειάρχης στη σύσκεψη που έκανε ο υπουργός «όλοι έχουμε αναλάβει κάποιες ευθύνες, εμείς έχουμε αναλάβει όλους τους κεντρικούς άξονες».

Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν κυρίως στην Αττική Οδό ο κ. Πατούλης είπε: «Κάποιος από αυτούς να βγει και να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι δεν έκανε. Αν μας ζητήσει κάποιος να ανοίγουμε και την Αττική Οδό που είναι ευθύνη άλλων να το πράξουμε, αλλά αυτό θα είναι σε βάρος άλλων οδών σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Να πάρετε τους υπευθύνους τους οποίους έπρεπε να είχαν κάνει τα πάντα, και να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό».

Η Τροχαία δέχεται κυριολεκτικά εκατοντάδες κλήσεις το λεπτό από εγκλωβισμένους οδηγούς, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν να υπερκεράσει τα προβλήματα που δημιουργεί ο χιονιάς με αποτέλεσμα χιλιάδες οχήματα να είναι ακινητοποιημένα. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά οχήματα δεν είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες και ακινητοποιούνται στο χιόνι με αποτέλεσμα να «κολλάει» ακόμη περισσότερο η κυκλοφορία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι από τους οδηγούς (σ.σ. συγκεκριμένη μαρτυρία έφτασε στο Reader) μην αντέχοντας άλλο την ακινησία, παράτησαν τα αυτοκίνητά τους μέσα στo τούνελ της Δουκίσσης που έχουν ακινητοποιηθεί και έφυγαν με τα… πόδια, λέγοντας πως θα πάνε να τα πάρουν όταν θα βελτιωθεί ο καιρός!

Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε ο εγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό. Με εντολή της προϊσταμένης Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης Αντώνης Ελευθεριανός.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet