Ψήφισμα της Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης Αττικής για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία
newsbeast.gr
Κοινωνία

Ψήφισμα της Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης Αττικής για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ψήφισμα για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, με επικεφαλής των πρώην περιφερειάρχη Γ. Σγουρό.

Το ψήφισμα αναφέρει:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, η οποία παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και υπονομεύει την ευρωπαϊκή ειρήνη και ασφάλεια.

Η διεθνής κοινότητα όφειλε να είχε προλάβει αυτές τις πρωτοφανείς και επικίνδυνες εξελίξεις που διαφαίνονταν εδώ και πολλά χρόνια. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που υποφέρουν και αποδοκιμάζουμε απερίφραστα και με τον πιο έντονο τρόπο την πρόκληση ανθρώπινου πόνου.

Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα και είμαστε αλληλέγγυοι στην Ελληνική Κοινότητα της Ουκρανίας που έχει κατακτήσει με τη δράση της ιστορικό ρόλο στη χώρα αυτή. Ζητούμε την συντονισμένη δράση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο μέλλον, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποδείξουν -έμπρακτα και με την ίδια αμεσότητα αντίδρασης- την πίστη τους στις αρχές του απόλυτου σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης κρατών μελών της, όπως η Ελλάδα ή η Κύπρος, από πιθανές έμπρακτες επιβουλές τους από την Τουρκία.

Σε διαφορετική περίπτωση η σημερινή θετική τους στάση θα κριθεί ως υποκριτική, αφού θα αποδειχθεί ότι βασίζεται, κυρίως, σε κριτήρια γεωπολιτικής ισχύος ή οικονομικών συμφερόντων και όχι στο κριτήριο της ενιαίας, αταλάντευτης και χωρίς διακρίσεις, υπεράσπισης των βασικών αρχών και κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

Η Περιφέρεια Αττικής, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες αντιμετώπισης του νέου αυτού προσφυγικού κύματος, οφείλει να αναλάβει άμεσα τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει άμεση δράση για να αποφευχθεί η επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης εξαιτίας των κυρώσεων που μπορεί να έχουν αντίκτυπο στις ελληνικές οικογένειες. Λέμε ναι στην ειρήνη – όχι στον πόλεμο. Είμαστε με τον ουκρανικό και τον ρωσικό λαό αλληλέγγυοι. Στον πόλεμο -σε επίπεδο λαών- δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Θα βγούμε όλοι χαμένοι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet