Ψήφισμα της Δύναμης Ζωής: Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
AP Photo/Vadim Ghirda
Κοινωνία

Ψήφισμα της Δύναμης Ζωής: Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ψήφισμα κατέθεσε η Δύναμη Ζωής στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, με το οποίο καλούσε το Σώμα να καταδικάσει κατηγορηματικά και απερίφραστα την, όπως αναφέρει, βάρβαρη και απροσχημάτιστη επίθεση της ρωσικής Ομοσπονδίας σε βάρος της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι «έχουμε απέναντί μας τον Πούτιν και το καθεστώς του και όχι τον ρωσικό λαό». Θέτοντας παράλληλα την ανάγκη αντιμετώπισης του προσφυγικού κύματος μέσα από την άμεση ανάληψη των απαιτούμενων πρωτοβουλιών, «όπως την ενεργοποίηση του Κέντρου Logistics που αποδεδειγμένα είχε συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού στο πρόσφατο παρελθόν».

Το ψήφισμα υπογράμμιζε την ανάγκη για απόλυτο σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και τόνιζε την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός. Επίσης, επισήμανε ότι η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτικά, παρατηρώντας ότι οι ηγεσίες Ε,Ε, και των ΗΠΑ «έχουν ευθύνες για την κλιμάκωση της κατάστασης με τα λάθη, αλλά και τις στρατηγικές επιλογές τους». Εξέφραζε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στο λαό της Ουκρανίας.

Το ψήφισμα της Δύναμης Ζωής πρότεινε το Περιφερειακό Συμβούλιο να καλέσει την κυβέρνηση να προετοιμάσει σχέδια επιδοτήσεων για να αποφευχθεί η επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης εξαιτίας των κυρώσεων που μπορεί να έχουν αντίκτυπο στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, ενώ η επικεφαλής της παράταξης Ρένα Δούρου, παρουσιάζοντας το κείμενο, έθεσε, επίσης, το θέμα της ανάγκης να πάψει η κυβέρνηση τη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας.

Τέλος το ψήφισμα έθεσε το θέμα να ανταποκριθεί η διοίκηση της Περιφέρειας στις ανάγκες αντιμετώπισης του νέου προσφυγικού κύματος, λαμβάνοντας άμεσα τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, όπως την ενεργοποίηση του Κέντρου Logistics που, όπως υπογραμμίζει η παράταξης, αποδεδειγμένα είχε συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού στο πρόσφατο παρελθόν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet