Ψυχολογική υποστήριξη αναζητούν οι Έλληνες λόγω του εγκλεισμού
cyprustimes.com
Κοινωνία

Ψυχολογική υποστήριξη αναζητούν οι Έλληνες λόγω του εγκλεισμού

Το αποτύπωμα της επιδημίας στην ψυχολογία του κόσμου δείχνει η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο πρωτοποριακό σύστημα τηλεψυχιατρικής, το οποίο έθεσε στη διάθεση των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με την στήριξη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας και του δικτύου «Melapus».

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε δύο 24ωρα (20 – 22 Μαρτίου), έγιναν περισσότερες από 2.157 βιντεοκλήσεις και μάλιστα 4 στους 10 πολίτες που απευθύνθηκαν ήταν νεαρά άτομα ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Το 72,3% των βιντεοκλήσεων έγιναν από γυναίκες ενώ το 27,7% από άνδρες. Οι περισσότεροι ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 35 έως 44 ετών (27,49%) και ακολουθούν οι ηλικιακές ομάδες 25 – 35 (24,56%), 45 – 53 (19,88%), 18 – 24 (14,62%), 55 – 64 (9,94%), και άνω των 65 (3,51%).

Επίσης, 9.677 άτομα αναζήτησαν πληροφορίες στην πλατφόρμα, ενώ 862 ξεκίνησαν συνεδρίες. Το 60% ήταν από την Αττική, το 15% από τη Θεσσαλονίκη και 10% από τον Πειραιά.

Τα θέματα τα οποία ανέφεραν οι πολίτες αφορούσαν κυρίως νοσοφοβία, κρίσεις πανικού, κλειστοφοβία, προβλήματα σχέσεων αλλά και απορίες για πρακτικά ζητήματα συνταγογράφησης.

Σε σχετική δήλωσή του επί του θέματος, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Η κρίσιμη κατάσταση που περνάει η χώρα και οι πρωτοφανείς συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί αφήνουν ισχυρό ψυχολογικό αποτύπωμα και πολύς κόσμος έχει την ανάγκη υποστήριξης από ειδικό. Ωστόσο οι πολίτες δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε δίπλα τους και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να αναχαιτίσουμε την επιδημία, διατηρώντας τη σωματική και την ψυχική μας υγεία».

Το πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται με τη συνεργασία της «Melapus» -η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεψυχιατρικής στην Ευρώπη- παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν επικοινωνίας και προγραμματισμού συνεδριών με ψυχιάτρους και πιστοποιημένους ψυχολόγους μέσω τηλεϊατρικής.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην πλατφόρμα μέσω του link: https://sessions.melapus.com/en.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet