Περιφέρεια: Να μπει τέλος στις ανακρίβειες σχετικά με το ΠΕΠ Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια: Να μπει τέλος στις ανακρίβειες σχετικά με το ΠΕΠ Αττικής

Να μπει τέλος στις «ανακρίβειες» σχετικά με το ΠΕΠ Αττικής ζητεί η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου απαντώντας σε ανακοίνωση του τέως περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού (βλέπε δημοσίευμα Γ. Σγουρός: Η διοίκηση Δούρου κρύβει την αλήθεια για το ΠΕΠ).

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Τέλος στις ανακρίβειες σχετικά με το ΠΕΠ Αττικής

Είναι φανερό ότι ορισμένοι επιχειρούν να «ξαναγράψουν» την πραγματικότητα σχετικά με την υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων από την περιφερειακή αρχή Αττικής. Μάταια και άτεχνη η προσπάθεια. Και τούτο για τους εξής λόγους:

  1. Η νέα περιφερειακή αρχή αύξησε την απορροφητικότητα της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας σε ποσοστό 85%.
  2. Το ΕΣΠΑ αφορά τους πολίτες και όχι την προβολή εκείνων που το υλοποιούν. Κατά συνέπεια το ΕΣΠΑ δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός ή μέσο αυτοπροβολής, αλλά επιβάλλει την υποχρέωση της όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερης υλοποίησής του προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας. Στη βάση αυτής της υποχρέωσης κρίνονται οι πάντες.
  3. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν όσοι συγχέουν την απορρόφηση των προγραμμάτων με την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των παρεμβάσεων των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων, η οποία κρίνεται με άλλους δείκτες (π.χ. μόνιμες θέσεις απασχόλησης), δείχνουν ότι είτε αγνοούν είτε αποκρύπτουν την πραγματικότητα. Και στις δύο περιπτώσεις προσφέρουν κακή υπηρεσία στους πολίτες.
  4. Οι συνολικές πληρωμές της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Αττικής για την περίοδο 1/1/15 – 15/5/15 ανήλθαν σε 30 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τις αντίστοιχες πληρωμές κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους (1/1/14 – 15/5/14), περίοδο ευθύνης της προηγούμενης διοίκησης.
  5. Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ενεργεί με όρους διαφάνειας και δεν κρατά επιταγές στα συρτάρια της. Αυτές είναι πρακτικές του παρελθόντος που δεν εκφράζουν την περιφερειακή αρχή.
  6. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται έγκυρα και να έχουν πρόσβαση σε όλα τα σχετικά στοιχεία από την ιστοσελίδα του αρμόδιου υπουργείου (www.espa.gr) και στη διεύθυνση www.anaptyxi.gov.gr. Οι επικοινωνιακού τύπου ανακοινώσεις σχετικά με την υπογραφή κάποιας απόφασης ένταξης ή προγραμματικής σύμβασης δεν συνιστούν προβολή του έργου του ΕΣΠΑ/ ΠΕΠ Αττικής, αλλά αποτελούν – πεπερασμένη – πρακτική αυτοπροβολής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet