Περιφέρεια: Πέρασε κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός Γ΄ τριμήνου 2014
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια: Πέρασε κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός Γ΄ τριμήνου 2014

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν τα αποτελέσματα εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Γ΄ τριμήνου 2014. Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις Αττική, 180ο– Η Αττική αλλάζει πρόσωπο, Λαϊκή Συσπείρωση, Ελληνική Αυγή και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή.

Πιο συγκεκριμένα έγινε αποδεκτή ως εισήγηση η τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού του Γ΄ τριμήνου 2014, με τις κατωτέρω επισημάνσεις, από πλευράς της νέας περιφερειακής αρχής:

  1. Το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του έτους 2014 έχει συνταχθεί και ψηφιστεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή.
  2. Την τριμηνιαία έκθεση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων Γ΄ τριμήνου 2014, όπως συντάχθηκε από την Υπηρεσία.
  3. Την καταγραφόμενη στα στοιχεία του απολογισμού Γ΄ τριμήνου 2014 σημαντική υστέρηση στην υλοποίηση του προϋπολογισμού 2014, ως συνέπεια της πολιτικής που ασκήθηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, σε συνάρτηση με την υλοποιούμενη πολιτική της κεντρικής εξουσίας και των μνημονίων.
  4. Ιδίως την καταγραφόμενη στα στοιχεία του απολογισμού Γ΄ τριμήνου 2014 υστέρηση στην υλοποίηση επενδύσεων, η οποία ανέρχεται μόλις σε 3,84% επί των προϋπολογισθεισών επενδύσεων.
  5. Το γεγονός ότι η απεικόνιση των αποτελεσμάτων του Γ΄ τριμήνου 2014 γίνεται με το απλογραφικό σύστημα και όχι με το διπλογραφικό, το οποίο δεν έχει εφαρμοστεί στην Περιφέρεια Αττικής, ως συνέπεια της πολιτικής που ασκήθηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή.
  6. Το γεγονός ότι η έγκριση του απολογισμού του Γ΄ Τριμήνου 2014 αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχιστεί η οικονομική λειτουργία της Περιφέρειας.
  7. Το γεγονός ότι η έγκριση της τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού του Γ΄ Τριμήνου 2014 αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να υπάρξει αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2014, η οποία με τη σειρά της συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για να εκπληρωθούν σημαντικές κοινωνικές υποχρεώσεις της Περιφέρειας Αττικής, με κυριότερες την καταβολή του επιδόματος νεφροπαθών και τη μεταφορά μαθητών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, κατά την εισήγησή του, τόνισε ότι «Ο προϋπολογισμός που συντάχθηκε και υλοποιήθηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, παρουσιάζει υστέρηση σε σημαντικά κονδύλια, όπως στον τομέα των επενδύσεων. Είναι εξαιρετικά χαμηλά τα ποσοστά και προβληματικός ο τρόπος υλοποίησης. Όμως από την άλλη μεριά, είναι κρίσιμο το να μην τεθεί εκτός οικονομικής λειτουργίας η Περιφέρεια Αττικής κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει εγκεκριμένα λογιστικά στοιχεία.

Παράλληλα, η έγκριση της τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού του Γ΄ Τριμήνου 2014 αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να υπάρξει αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2014, η οποία με τη σειρά της είναι απαραίτητη για να εκπληρωθούν σημαντικές κοινωνικές υποχρεώσεις της Περιφέρειας Αττικής, με κυριότερες την καταβολή του επιδόματος νεφροπαθών και τη μεταφορά μαθητών».

Ο επικεφαλής της παράταξης Αττική, Γιάννης Σγουρός, παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο, σημείωσε ότι «η νέα διοίκηση προσπαθεί μάταια να αποδομήσει όσα έγιναν τα τρία προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να καλύψει την αδυναμία υλοποίησης των προγραμματικών της εξαγγελιών» και πρόσθεσε ότι «όσοι μιλούν για υστέρηση στην εκτέλεση του προϋπολογισμού ενός αυτοδιοικητικού φορέα μάλλον δεν πρέπει να έχουν ιδέα από την άσκηση δημόσιας διοίκησης».

Ο περιφερειακός σύμβουλος του Συνδυασμού 180ο – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο Πάρης Ευαγγελίου τοποθετήθηκε στο θέμα της έγκρισης αποτελεσμάτων εκτέλεσης  Προϋπολογισμού  Γ΄ τριμήνου 2014 λέγοντας: «Ο συνδυασμός μας θα ψηφίσει την έγκριση των αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού με την επισήμανση να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες λειτουργίας του διπλογραφικού συστήματος που είναι αναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής».

Στο θέμα της έγκρισης των αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού Γ΄ τριμήνου 2014, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Ελληνική Αυγή για την Αττική Περικλής Μουλιανάκης καυτηρίασε το γεγονός ότι η παράταξή του έχει αποκλειστεί πραξικοπηματικά από όλες τις επιτροπές, άρα και την οικονομική και τόνισε ότι η παράταξή του διαφωνεί με το σύνολο του προϋπολογισμού που έχει ως συνέπεια να μην συμφωνούμε με την έγκριση αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού Γ΄ τριμήνου.

Ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού Αττική Συμμέτοχοι στο Αύριο – Παύλος Χαϊκάλης, Χριστόφορος Δανάκος, κατά την τοποθέτησή του, τόνισε ότι η παράταξή του θα ψηφίσει τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού Γ΄ τριμήνου 2014, υπό την προϋπόθεση ότι «στην παράγραφο 3 θα συμπληρωθεί… από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή σε συνάρτηση με την υλοποιούμενη πολιτική της κεντρικής εξουσίας και των μνημονίων». Η συγκεκριμένη προϋπόθεση έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση και συμπεριελήφθη στην απόφαση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet