Γ. Πατούλης: Θα μετατρέψουμε τον λόφο Φινοπούλου σε υποδειγματικό πνεύμονα πρασίνου
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Θα μετατρέψουμε τον λόφο Φινοπούλου σε υποδειγματικό πνεύμονα πρασίνου

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισκέφθηκε την Πέμπτη 14/5 τον λόφο Φινοπούλου, ο οποίος βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Πεδίου του Άρεως και δίπλα από την Ευελπίδων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος και ο κ. Ε. Παγωτέλης, διευθυντής Πάρκων και Αλσών της Περιφέρειας. Μεταξύ των εκπροσώπων και των κατοίκων ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αθηνά», Μ. Μπαχλιτζανάκης και η κ. Ε. Αντωνιάδου, μέλος της Κίνησης Γονέων για το Πεδίον του Άρεως.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των φορέων για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του χώρου, ο οποίος είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά σε ζητήματα φύλαξης, καθαριότητας, φωτισμού, άρδευσης, κλαδέματος, καλλωπισμού και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο περιφερειάρχης, αφού άκουσε τις επισημάνσεις των κατοίκων, υπογράμμισε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υποδειγματική λειτουργία του χώρου, ο οποίος, με συγκεκριμένες δράσεις και έργα, θα αλλάξει όψη. Μάλιστα, αναφερόμενος στο αίτημα επαναλειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο έχει καταστραφεί παλαιότερα από πυρκαγιά, επισήμανε ότι πράγματι η λειτουργία ενός τέτοιου χώρου μπορεί να αναβαθμίσει το άλσος.

«Η παρουσία μου εδώ σήμερα επιβεβαιώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον που δίνω προσωπικά στα ζητήματα που αφορούν στο πράσινο και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. Δεν μπορώ να δεσμευθώ ότι με ένα μαγικό τρόπο θα λυθούν σε μια μέρα όλα τα ζητήματα που καταγράψαμε. Μπορώ όπως να βεβαιώσω ότι, με συστηματική δουλειά και συγκεκριμένα έργα, θα σημειωθεί πρόοδος και ο χώρος θα αλλάξει όψη» σημείωσε ο κ. Πατούλης και συμπλήρωσε:

«Είμαστε εδώ, εγώ και οι συνεργάτες μου, για να ακούσουμε τους κατοίκους και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κατανοώ την αγανάκτησή τους και τους διαβεβαιώνω ότι θα εργαστούμε για να μεταμορφωθεί ο χώρος σε ένα υποδειγματικό πνεύμονα πρασίνου».

Ο κ. Πατούλης ζήτησε ήδη από τους συναρμόδιους αντιπεριφερειάρχες να προβούν άμεσα σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα συμβάλλουν στην επίλυση των ζητημάτων που υπάρχουν το ταχύτερο δυνατό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet