Γ. Σγουρός για «Μεγάλο Περίπατο»: Η προχειρότητα είναι κακός σύμβουλος
Κοινωνία

Γ. Σγουρός για «Μεγάλο Περίπατο»: Η προχειρότητα είναι κακός σύμβουλος

«Για προχειρότητα που είναι κακός σύμβουλος ακόμη και εάν κάποια πράγματα γίνονται με καλό σκοπό» έκανε λόγο κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την Τετάρτη 15/7, αναφερόμενος στην παρέμβαση του «Μεγάλου Περιπάτου» ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής άσκησε εκ νέου κριτική στο εγχείρημα, τονίζοντας ότι οι πολίτες περνούν «μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία» για μία παρέμβαση για την οποία δεν προηγήθηκε καμία απολύτως κυκλοφοριακή, συγκοινωνιακή, οικονομοτεχνική μελέτη.

«Ενδεικτικό της προχειρότητας είναι ότι αν και το έργο στηρίχθηκε θεσμικά σε ειδικές διατάξεις για την Covid-19, αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της χρήσης των ΜΜΜ κατά 17% και άρα του συγχρωτισμού των πολιτών, πράγμα προφανώς ανεπιθύμητο κατά τους ειδικούς ιατρούς επιστήμονες», όπως τόνισε.

Και ο κ. Σγουρός πρόσθεσε:

«Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε το έργο να σπάσει όλα τα ρεκόρ της ταχύτητας ως προς τις εγκρίσεις του, αφού μέσα σε μια μέρα:

  • Συνεδρίασε η πολυμελής Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας έναντι της Covid-19, εξέδωσε και επικύρωσε το πόρισμα – γνώμη της,
  • την κοινοποίησε στο επισπεύδον υπουργείο, το οποίο την ίδια ημέρα συνέταξε την ΚΥΑ,
  • η οποία αφού προσυπογράφηκε από όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες τεσσάρων υπουργείων μεταξύ των οποίων διακινήθηκε,
  • υπεγράφη αυθημερόν και από τους τέσσερις συναρμόδιους υπουργούς,
  • ελέγχθηκε αρμοδίως από τη Γενική Γραμματεία Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων της Προεδρίας της Κυβέρνησης
  • και δημοσιεύθηκε την ίδια επίσης ημέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

«Εάν όλες οι υποθέσεις των πολιτών αντιμετωπίζονταν με την ίδια λογική δεν θα υπήρχε γραφειοκρατία στην Ελλάδα…» σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Σγουρός τόνισε ότι οι παρεμβάσεις έπρεπε να ξεκινήσουν από την υποβαθμισμένη πλευρά της Αθήνας, ενώ επέκρινε σφοδρά «τον συνήθως λαλίστατο περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, καθώς αν και η παρέμβαση γίνεται σε δρόμους ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει καταπιεί την γλώσσα του…».

Και ο κ. Σγουρός κατέληξε στην παρέμβασή του:

«Η παράταξή μας δεν έχει αντίρρηση για την ιδέα του Μεγάλου Περιπάτου. Άλλωστε ο Μεγάλος Περίπατος αποτελεί συνέχεια του αρχαιολογικού περιπάτου κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων που δεν είχε συνέχεια, και βέβαια αποτελεί ένα μικρό τμήμα ενός εμπνευσμένου και ολοκληρωμένου σχεδίου που είχε υλοποιηθεί κατά το παρελθόν (Μελίνα Μερκούρη, Αντώνης Τρίτσης, Κώστας Λαλιώτης, Στέφανος Μάνος, Δημήτρης Μπέης κ.ά.). Η προχειρότητα είναι κακός σύμβουλος ακόμη και αν τα πάντα γίνονται  με καλό σκοπό». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet