Η Περιφέρεια Αττικής παρούσα και στη δράση αποκομιδής άχρηστων υλικών από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ
Κοινωνία

Η Περιφέρεια Αττικής παρούσα και στη δράση αποκομιδής άχρηστων υλικών από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, για την πρωτοβουλία του να συνδράμει έμπρακτα η Περιφέρεια στην εθελοντική δράση αποκομιδής άχρηστων υλικών που πραγματοποιήθηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, απέστειλε ο αν. καθηγητής και επόπτης της Φιλοσοφικής Σχολής Π. Ρούσσος.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Αττικής απέστειλε δύο μεγάλα κοντέινερ και ένα φορτωτικό μηχάνημα τα οποία συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Στην εθελοντική δράση έλαβαν μέρος 120 φοιτητές και 30 μέλη του διδακτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού της Σχολής. Στόχος ήταν η συγκέντρωση και αποκομιδή ενός μεγάλου όγκου άχρηστων υλικών (έπιπλα, χαρτιά, σκουπίδια), που είχαν συγκεντρωθεί στη Σχολή τα τελευταία χρόνια. Όλα τα μεταλλικά αντικείμενα, αλλά και υλικά ηλεκτρονικού εξοπλισμού που μαζεύτηκαν, οδηγήθηκαν στην ανακύκλωση.

Σε δηλώσεις του σχετικά με τη δράση ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Το 2020 θα είναι έτος ανακύκλωσης και προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, προχωράμε γοργά, με στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν είναι χώροι εναπόθεσης σκουπιδιών και άχρηστων υλικών, αλλά κοιτίδες γνώσης. Σε συνεργασία με το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων στόχος μας είναι να βάλουμε τέλος σε αυτές τις εικόνες ντροπής.

»Η Αττική αλλάζει πρόσωπο. Με σεβασμό στους πολίτες και στο περιβάλλον, προχωράμε με σχέδιο και γοργούς ρυθμούς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet