Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Ο κ. Πατούλης αποδεικνύει ότι η συμπόρευση με τον φασισμό δεν έχει τελειώσει
Πολιτική

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Ο κ. Πατούλης αποδεικνύει ότι η συμπόρευση με τον φασισμό δεν έχει τελειώσει

Η περιφερειακή παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, με επικεφαλής τον Κ. Τουλγαρίδη, τίθεται ενάντιον του περιφερειάρχη Αττικής, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι ο κ. Πατούλης βασίζεται στην ψήφο των ακροδεξιών, σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες.

Επίσης, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική τονίζει ότι ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, στέλεχος της παράταξης Πατούλη, χρησιμοποίησε τη διπλή ψήφο του για να μην περάσει το κοινό ψήφισμα που συνδιαμόρφωσε και πρότεινε η αντιπολίτευση για την καταδίκη του νεοναζισμού.

Ειδικότερα, η περιφερειακή παράταξη αναφέρει:

«Έναν χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης, ο Γ. Πατούλης αποδεικνύει ότι η συμπόρευση με τον φασισμό κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει. Ίσα-ίσα, οι φασίστες, παλιοί και νέοι, κρυφοί και φανεροί, δήθεν μετανοημένοι ή μη, αποτελούν πάντα τις εφεδρείες του συστήματος.

»Στη χθεσινή (6/10) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής οι παρατάξεις Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, Δύναμη Ζωής και Λαϊκή Συσπείρωση συνδιαμόρφωσαν και πρότειναν από κοινού ψήφισμα καταδίκης των πρόσφατων φασιστικών επιθέσεων σε Σταυρούπολη και Νέο Ηράκλειο. Η αντίδραση της παράταξης Πατούλη ήταν να το καταψηφίσει, μαζί με τους νυν και πρώην περιφερειακούς συμβούλους της Ελληνικής Αυγής (χρυσαυγίτες που το παίζουν ανεξάρτητοι) και τον ακροδεξιό Τζήμερο.

»Δεν αρκούσε όμως μόνο αυτό. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε το αποτέλεσμα ήρθε 48-48 (το ψήφισμα υπερψήφισαν 6 παρατάξεις και 2 επιπλέον σύμβουλοι). Τότε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, στέλεχος της παράταξης Πατούλη, χρησιμοποίησε την διπλή του ψήφο για να μην περάσει το ψήφισμα. Στις διαμαρτυρίες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος και στην απαίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας, καθώς τη στιγμή που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα στην τηλεδιάσκεψη φαίνονταν 91 συνδεδεμένοι (και όχι 48+48), ο πρόεδρος ανέλαβε να διακόψει τη συνεδρίαση κόβοντας τη σύνδεση.

»Η συμπόρευση του Γ. Πατούλη με τους ακροδεξιούς με τη βούλα ή μη (Ελληνική Αυγή, ανεξάρτητοι χρυσαυγίτες, Τζήμερος) έχει επικυρωθεί σε όλες τις κεντρικές επιλογές του Περιφερειάρχη Αττικής. Σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες βασίζεται στην ψήφο τους. Λογικό ήταν και τώρα να μην στενοχωρήσει τους πιστούς συμμάχους του, καταδικάζοντας την εμφάνιση του αυγού του φιδιού στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Τον φασισμό θα τσακίσει και πάλι το μαζικό κίνημα και οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαία».

Το ψήφισμα που πρότεινε η περιφερειακή παράταξη ως ΑΑΑ στο ΠΕΣΥ Αττικής και το κοινό ψήφισμα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet