Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Η συνεργασία Πατούλη-Αυγενάκη μετέτρεψε τη δωρεάν άθληση για όλους σε επί πληρωμή για λίγους
Αθλητισμός

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Η συνεργασία Πατούλη-Αυγενάκη μετέτρεψε τη δωρεάν άθληση για όλους σε επί πληρωμή για λίγους

Η περιφερειακή παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, μέσω ανακοίνωσής της, στρέφεται κατά του περιφερειάρχη Αττική, Γιώργου Πατούλη και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας ότι η συνεργασία των δυο τους μετέτρεψε τη δωρεάν άθληση για όλους σε επί πληρωμή για λίγους.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρεται στα γήπεδα του Αττικού Άλσους, τα οποία παραχωρήθηκαν σε ιδιωτικό αθλητικό σωματείο.

Ειδικότερα, η παράταξη τονίζει:

«Η προσπάθεια κατάργησης κάθε κοινωνικού αγαθού δεν έχει τέλος. Σειρά πήραν οι αθλητικές δραστηριότητες στα γήπεδα του Αττικού Άλσους. Τα τέσσερα γήπεδα τένις, στα οποία εδώ και μια δεκαετία οι πολίτες αθλούνταν δωρεάν από προπονητές της ΓΓΑ, παραχωρήθηκαν σε ιδιωτικό αθλητικό σωματείο που θα χαρατσώνει τους πολίτες για να προπονηθούν!

»Η ιδιωτικοποίηση των γηπέδων έγινε εφικτή χάρη στην… αγαστή συνεργασία της περιφερειακής αρχής Πατούλη με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Λ. Αυγενάκη.

»Η προηγούμενη Προγραμματική Σύμβαση, που θα έληγε κανονικά το 2023, τροποποιήθηκε το 2021 για να μπορέσει να καταργηθεί η δωρεάν πρόσβαση των πολιτών. Η κατάργηση κάθε δημόσιου αγαθού είναι ακριβώς η πολιτική κυβέρνησης-Περιφέρειας, στην οποία στεκόμαστε απέναντι. Η περίπτωση του Αττικού Άλσους είναι εκκωφαντική. Εκεί που πριν οι πολίτες αθλούνταν δωρεάν, τώρα τους επιβάλλουν χαράτσι που το εισπράττει ένα ιδιωτικό σωματείο! Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΑΑΑ με εκπροσώπους των αθλούμενων και δεσμευτήκαμε να φέρουμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Η ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet