Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: To ΠΕ.ΣΥ. να συζητήσει για την απόφαση περιφερειάρχη για τις εκλογές των εργαζομένων
Πολιτική

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: To ΠΕ.ΣΥ. να συζητήσει για την απόφαση περιφερειάρχη για τις εκλογές των εργαζομένων

H περιφερειακή παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική απευθύνει αίτημα στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου για να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Σώματος (9/6) η ορθότητα ή μη της απόφασης του περιφερειάρχη για ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ειδικότερα, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Κύριε πρόεδρε,

Με βάση το γεγονός ότι:

  • Αγνοήθηκε το αίτημα του Σωματείου των Εργαζόμενων στην Περιφέρεια να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη η απόφαση του περιφερειάρχη να προχωρήσει σε ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.
  • Ο περιφερειάρχης αρνήθηκε την παραχώρηση του ανοιχτού χώρου στο Πεδίον του Άρεως να πραγματοποιήσουν τη Γ.Σ. του Σωματείου.

Ακριβώς αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που καταργεί εργασιακά δικαιώματα ολόκληρου αιώνα και επιχειρεί να βάλει στον «γύψο» τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση.

Ζητάμε να ενταχθεί προ ημερήσιας διάταξης το θέμα, προκειμένου να το συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να βοηθήσει να ικανοποιηθούν τα στοιχειώδη δημοκρατικά αιτήματα των εργαζόμενων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet