Γ. Πατούλης: Εκτίθενται όσοι αρνούνται να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής
Πολιτική

Γ. Πατούλης: Εκτίθενται όσοι αρνούνται να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής

Η σημερινή (29/7) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής έχει ως βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για το 2021 και διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης, για λόγους που έχουν να κάνουν με την προστασία της δημόσιας υγείας, αναφέρει η περιφερειακή αρχή. Ωστόσο, όπως προσθέτει, «αυτή τη σημαντική συνεδρίαση επέλεξαν κάποιες από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για να απέχουν από τις εργασίες της, με την αδικαιολόγητη πρόφαση ότι η συνεδρίαση γίνεται με τηλεδιάσκεψη κι όχι διά ζώσης εργασίες, όπως έχουν ζητήσει».

«Η θέση αυτή δεν είναι υπεύθυνη κι εκθέτει όσους την υποστηρίζουν. Δεν εκθέτει τη διοίκηση, η οποία διεξάγει όλο αυτό το διάστημα τις συνεδριάσεις του ΠΕ.ΣΥ. με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των περιφερειακών συμβούλων» τονίζει η διοίκηση της περιφέρεια και προσθέτει:

«Σε μια περίοδο που ο κορωνοιός βρίσκεται σε νέα έξαρση κι εμφανίζονται καθημερινά νέα κρούσματα, ιδιαίτερα στην Αττική, κάποιες παρατάξεις επιμένουν να θεωρούν σωστό να ρισκάρουμε ζωές και να μην χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε και να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, για να συνεδριάσουμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο.

»Οι παρατάξεις αυτές ζητούν η συνεδρίαση να διεξαχθεί όπως την περίοδο πριν την πανδημία, σε έναν χώρο κλειστό, όπου θα υπάρξει συνωστισμός περισσότερων από εκατό συμβούλων και συνεργατών, οι οποίοι μάλιστα θα είναι υποχρεωμένοι με βάση τις νέες οδηγίες των επιστημόνων, να φορούν σε όλη τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης μάσκα. Πιστεύει κανένας ότι μπορεί έτσι να διεξαχθεί συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ.;

»Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ποιον άλλον σκοπό εξυπηρετεί η υιοθέτηση αυτής της ανεύθυνης κι επιστημονικά αστήρικτης συμπεριφοράς από πλευράς κάποιων παρατάξεων, πέραν από την εξυπηρέτηση των δικών τους μικρο-παραταξιακών συμφερόντων. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τι φοβούνται και αρνούνται να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως συνεδρίαση.

»Επιπλέον, ας μη χρησιμοποιούν τη δικαιολογία ότι τάχα κάποια θέματα έρχονται προς συζήτηση χωρίς να έχουν υποβληθεί έγκαιρα οι εισηγήσεις, γιατί τα θέματα αυτά αποσύρθηκαν πλην εκείνου που αφορούσε στη συμπλήρωση του προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων για το 2020. Αν αναλαμβάνουν την ευθύνη να μην πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην Ανατολική Αττική και τα Νησιά μας, ας το πουν ευθέως.

»Σε κάθε περίπτωση, η δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι επαρκώς εξασφαλισμένη και κατοχυρωμένη και με την εξ αποστάσεως συνεδρίαση του Σώματος και δεν υπάρχει κανένας λόγος να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την υγεία των περιφερειακών συμβούλων. Άλλωστε, λόγω των ειδικών συνθηκών, ακόμη κι αν η συνεδρίαση γινόταν διά ζώσης, οι πολίτες δεν θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε αυτήν λόγω των μέτρων πρόληψης που ισχύουν.

»Δυστυχώς, η ανεύθυνη συμπεριφορά ορισμένων αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τα αδιέξοδα που δημιουργεί στην καθημερινή λειτουργία των αυτοδιοικητικών θεσμών η απλή αναλογική. Αναδεικνύει με ποιον τρόπο μπορούν πολιτικές μειοψηφίες να εμποδίσουν διοικήσεις που διαθέτουν ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση, να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους.

»Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχει ο διάλογος και η συνεννόηση. Η αποχή από τη λειτουργία των αυτοδιοικητικών οργάνων εκθέτει όσους την υιοθετούν ως πολιτική συμπεριφορά στα μάτια των πολιτών που τους εμπιστεύθηκαν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet