Γ. Πατούλης: Θέλουμε την Περιφέρεια Αττικής πρώτη: στην ανάπτυξη, την ασφάλεια, την υγεία, την αλληλεγγύη
Πολιτική

Γ. Πατούλης: Θέλουμε την Περιφέρεια Αττικής πρώτη: στην ανάπτυξη, την ασφάλεια, την υγεία, την αλληλεγγύη

Τις κυριότερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει από τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής την τελευταία διετία σε νευραλγικούς τομείς που σχετίζονται με την ανάπτυξη, την ασφάλεια, τις υποδομές, την πράσινη οικονομία, την υγεία, την κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και τους βασικούς στόχους για τη νέα διετία, προσδιόρισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, στην εκδήλωση απολογισμού του έργου της σημερινής διοίκησης, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που μεταδόθηκε και μέσω live streaming,  παρουσιάστηκε βίντεο απολογισμού του έργου της διοίκησης της Περιφέρειας την τελευταία διετία.

Μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης στην παρουσίασή του αναφέρθηκε:

  • Στα περισσότερα από 900 έργα, προϋπολογισμού άνω των 2,2 δισ. ευρώ που υλοποιούνται σήμερα στην Αττική.
  • Στους υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης του ΠΕΠ Αττικής, που αγγίζουν το 68,4%.
  • Στα ενταγμένα έργα που ξεπερνούν τα 10.000.
  • Στο γεγονός ότι περισσότεροι από 220.000 συνάνθρωποί μας ωφελούνται από τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας.
  • Στα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού της Περιφέρειας.
  • Στα πάνω από 500 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν από την Περιφέρεια για τη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας.
  • Στις δράσεις για την πρόληψη υγείας.
  • Στον στρατηγικό σχέδιο για μία βιώσιμη και αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων.

«Όραμά μας να καταστήσουμε την Περιφέρεια Αττικής πρώτη στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στα έργα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα όλων μας, στην ασφάλεια, στην αλληλεγγύη, στην κοινωνική προστασία, στην υγεία, στην προστασία του περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και στην ποιότητα ζωής των πολιτών της» σημείωσε ο περιφερειάρχης.

«Πρώτη. Αυτή πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι η θέση που αξίζει στην Αττική. Θέλουμε την Αττική πρώτη σε όλα. Θέλουμε την Περιφέρεια Αττικής διαρκώς δίπλα στον πολίτη, 365 μέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει και δεύτερη θητεία προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχέδιο της διοίκησης, να γίνει η Αττική πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα και από τις πρώτες στην Ευρώπη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκη και του υφ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ε. Αυγενάκη. Βιντεοσκοπημένα μηνύματα με αφορμή την παρουσίαση του απολογιστικού έργου απέστειλαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδης, Εσωτερικών, Μ. Βορίδης και ο υφ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ι. Τσακίρης. Επίσης αναγνώστηκε γραπτό μήνυμα που απέστειλε ο υπουργός Υγείας, Αθ. Πλεύρης.

«Το έργο της διοίκησης της Περιφέρειας εξήραν στο σύνολό τους οι υπουργοί και υφυπουργοί που χαιρέτησαν στην εκδήλωση, εστιάζοντας στην εποικοδομητική και γόνιμη συνεργασία που έχουν με την Περιφέρεια προς όφελος των πολιτών», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Μάριον Μιχελιδάκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Ι. Σελίμης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής, Γ. Μαρκόπουλος, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, πρυτάνεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Αττικής και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet