Γ. Σγουρός: Νέες προκλητικές σπατάλες ύψους 163.060 ευρώ για αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Αττικής
Πολιτική

Γ. Σγουρός: Νέες προκλητικές σπατάλες ύψους 163.060 ευρώ για αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Αττικής

«Νέες  προκλητικές σπατάλες για δημόσιες σχέσεις και εκδηλώσεις και διανομή δημοσίου χρήματος σε ημετέρους, την ώρα που οι πολίτες πλήττονται βάναυσα από το συνεχιζόμενο κύμα ακρίβειας» καταγγέλλει τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Αφορμή για την παρέμβασή του, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξής του, «υπήρξε η απόφαση που πέρασε μόλις χθες (εκτός ημερήσιας διάταξης) από την αρμόδια Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού για δαπάνες ύψους 163.060 ευρω(!) για αποκριάτικες εκδηλώσεις και μάλιστα, όπως προκύπτει από την εισήγηση, με τεχνητή κατάτμηση των δαπανών (30.000 ευρώ δαπάνες οργάνωσης κι εκτέλεσης παραγωγής, άλλες 30.000 ευρώ δαπάνες υλικοτεχνικής υποστήριξης κι άλλες 30.000 ευρώ για προβολή των εκδηλώσεων αυτών κ.λπ.), ώστε τα ποσά να μπορούν να μοιραστούν με διαδικασίες απευθείας ανάθεσης, κατά την απόλυτη ευχέρεια της διοίκησης της Περιφέρειας σε ημετέρους».

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι «η διοίκηση Πατούλη, πλήρως ανεξέλεγκτη, αύξησε όπως προκύπτει από τις απολογιστικές οικονομικές καταστάσεις της Περιφέρειας Αττικής τις δαπάνες για εκθέσεις, διοργάνωση συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων από τα 1,8 εκατ. ευρώ στα 13,613 εκατ. ευρώ, από το 2020 στο 2022, επήλθε δηλαδή αύξηση 756%!».

«Οι σπατάλες της διοίκησης Πατούλη έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και προκαλούν διαρκώς το κοινό περί δικαίου αίσθημα» τονίζει η παράταξη του κ. Σγουρού και συνεχίζει: «Ως πότε οι αρμόδιες αρχές ελέγχου θα ανέχονται το ξεκοκάλισμα της δημόσιας περιουσίας με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο; Ως πότε η κυβέρνηση θα κάνει τα στραβά μάτια σε όσα γίνονται στην πλάτη όλων μας; Οι πολίτες πρέπει να δώσουν ένα τέρμα σε αυτόν τον κατήφορο, αποδοκιμάζοντας στην πράξη τη διοίκηση Πατούλη και όσους έβαλαν πλάτη στην πολιτική της».  

Ως υστερόγραφα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«ΥΓ1: Να δοθεί στη δημοσιότητα  ο κατάλογος των επιχορηγούμενων φορέων και με ποια κριτήρια έχουν δοθεί μέχρι σήμερα. ΥΓ2: Καλούμε όλους τους φορείς της Αττικής (πολιτιστικούς, αθλητικούς, Δήμους κ.λπ.) να υποβάλουν αιτήματα επιχορήγησης για παρόμοιες εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Αττικής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet