Διαψεύδει ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής τα περί διά περιφοράς συνεδρίασης για την Cosco
HellasNews.tv
Κοινωνία

Διαψεύδει ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής τα περί διά περιφοράς συνεδρίασης για την Cosco

Την άμεση αντίδραση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής προκάλεσε η ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική», στην οποία αναφερόταν ότι η διοίκηση της Περιφέρειας θα φέρει σε διά περιφοράς συνεδρίαση το θέμα «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση και ανανέωση της Α.Π.104050/17-5-2006 ΚΥΑ Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της «Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.».

Όπως αναφέρει ο κ. Χρήστος Θεοδωρόπουλος, το παραπάνω είναι ψευδές, καθώς το θέμα έχει αποσυρθεί και δεν θα συζητηθεί στην εν λόγω συνεδρίαση.

Μάλιστα, εγκαλεί(!) το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ότι προέβη στη δημοσίευση της ανακοίνωσης της περιφερειακής παράταξης, χωρίς να επικοινωνήσει μαζί του(!) και να απόσχει στο μέλλον «από την αναδημοσίευση ψευδών, έωλων και συκοφαντικών ανακοινώσεων που σχετίζονται με τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής»(!!!).

Πρώτα απ’ όλα, οφείλουμε να δημοσιεύσουμε την απάντηση του κ. Θεοδωρόπουλου, όπως πράττει πάντα το «Ε», στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να κρύψουμε την έκπληξή μας για το αυστηρό ύφος του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και κυρίως για την παρότρυνσή του να επικοινωνούμε μαζί του πριν δημοσιεύσουμε κάτι που αφορά το εν λόγω Συμβούλιο. Δηλαδή, τι ακριβώς ζητεί ο πρόεδρος του Σώματος; Να του στέλνουμε τις επίσημες ανακοινώσεις-καταγγελίες των περιφερειακών παρατάξεων για να τις εγκρίνει;

Προφανώς, κάπως αλλιώς ήθελε να διατυπώσει το αίτημά του…

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Χρ. Θεοδωρόπουλου:

Με πελώρια έκπληξη και δικαιολογημένη αγανάκτηση διάβασα το από 10/4/2020 Δελτίο Τύπου/Ανακοίνωση της παράταξης «Για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» και του επικεφαλής αυτής, κ. Κωνσταντίνου Τουλγαρίδη, στο οποίο στηλιτεύει τη δήθεν ένταξη προς συζήτηση στην επερχόμενη διά περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 16/4/2020 του θέματος «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση και ανανέωση της Α.Π.104050/17-5-2006 ΚΥΑ Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της «Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.». Και τούτο διότι στη συνοδεύουσα την από 10/4/2020 Πρόσκληση Ανακοίνωση, στην οποία γίνεται -μάλιστα- μνεία στο ίδιο το σώμα της (https://www.patt.gov.gr/site/attachments/article/34488/%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7%205%CE%B7%CF%82%201642020%20(%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1%20%CE%B5%CE%BE%20%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82)%20%CE%B4%CE%B9%CE%B1%20%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82%20(%CE%91%CE%91).pdf), αναφέρεται ρητά ότι το εν λόγω θέμα (όπως άλλωστε και άλλα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη της αναβληθείσης από 11/3/2020 5ης συνεδρίασης) αποσύρεται και δεν θα συζητηθεί ούτε -ασφαλώς- θα ληφθεί απόφαση επ’ αυτού από το σώμα, κατά την επερχόμενη διά περιφοράς συνεδρίαση της 16/4/2020. Αυτό, δε, ενόψει των όλως ιδιαζουσών συνθηκών αυτής και χάριν -ακριβώς- διασφάλισης της συζητήσεως του σχετικού θέματος σε δημόσια διά ζώσης συνεδρίαση, παρουσία απάντων των εμπλεκομένων μερών και φορέων, όταν αυτό καταστεί εφικτό, ήτοι όταν ξεπεραστεί η σοβούσα κρίση του κορωνοϊού και επανέλθουμε σε συνθήκες κανονικότητας.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε ότι στον ιστότοπό σας (www.enypografa.gr) αναδημοσιεύσατε (https://enypografa.gr/%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%84%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%82/%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%84-2/) το ως άνω απολύτως ψευδές, έωλο και χάριν πρόκλησης επίπλαστων εντυπώσεων Δελτίο Τύπου/Ανακοίνωση της παράταξης «Για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» και του επικεφαλής αυτής, κ. Κωνσταντίνου Τουλγαρίδη και δη με τον «εντυπωσιακό» τίτλο «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Διά περιφοράς θέλει να εγκρίνει ο Πατούλης τα σχέδια της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά», χωρίς να στέρξετε να ελέγξετε στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής το ακριβές περιεχόμενο της από 10/4/2020 Πρόσκλησης σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ή -έστω- να επικοινωνήσετε μαζί μου, ως καθ’ ύλην αρμόδιο και εκδώσαντα αυτήν προς επιβεβαίωση ή απερίφραστη διάψευσή του.

Στην ιδιαίτερα δεινή συγκυρία που ζούμε και υπό τη διαρκή απειλή μιας υγειονομικής κρίσης άνευ προηγουμένου, για την αντιμετώπιση της οποίας απαιτούνται υπευθυνότητα, ενότητα και ομοψυχία, κάποιοι εξακολουθούν να υπηρετούν απαρέγκλιτα την φαύλη επιλογή της ανευθυνότητας και της διασποράς ψευδέστατων «ειδήσεων», προκειμένου να πλήξουν την παρούσα Διοίκηση και να σπιλώσουν τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γεώργιο Πατούλη. Δυστυχώς, αποδεικνύεται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο ότι η πρωτοφανής στα ελληνικά δεδομένα εγρήγορση του Περιφερειάρχη, κ. Γεωργίου Πατούλη και οι διαρκείς πρωτοβουλίες του χάριν προστασίας της υγείας των πολιτών της Αττικής και θωράκισης της εθνικής προσπάθειας ενοχλούν σφόδρα όσους σταθερά διακατέχονται από μικροψυχία και ψάχνουν απελπισμένα να δημιουργήσουν διχαστικό κλίμα, χρησιμοποιώντας -ανερυθρίαστα- ψεύδη.

Ως εκ των ανωτέρω, παρακαλώ όπως προβείτε σήμερα κιόλας σε αποκατάσταση της αλήθειας των πραγμάτων, βάσει των ανωτέρω εκτεθέντων, καθώς και όπως απόσχετε εντεύθεν από την αναδημοσίευση ψευδών, έωλων και συκοφαντικών ανακοινώσεων που σχετίζονται με τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Με εκτίμηση,

Χρήστος Ι. Θεοδωρόπουλος

Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet