Δύναμη Ζωής: Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής φέρνει στο ΠΕ.ΣΥ. πιλοτικά προγράμματα της «τελευταίας στιγμής»
Πολιτική

Δύναμη Ζωής: Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής φέρνει στο ΠΕ.ΣΥ. πιλοτικά προγράμματα της «τελευταίας στιγμής»

«Τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, που η διοίκηση της Περιφέρειας συστηματικά φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς αιτιολόγηση, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία της πανδημίας, σε βάρος της τσέπης των φορολογούμενων πολιτών, καταγγέλλει η Δύναμη Ζωής, ζητώντας την απόσυρσή τους», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της παράταξης, με επικεφαλής την τέως περιφερειάρχη Αττικής, περιφερειακή σύμβουλο Ρένα Δούρου.

Ειδικότερα, η Δύναμη Ζωής αναφέρει τα εξής:

Πρόκειται για μια πρακτική που έχει πλέον επιβάλει η διοίκηση της Περιφέρειας, μαρτυρώντας προχειρότητα και έλλειψη προγραμματισμού, λοιδορώντας παράλληλα ολόκληρο το Περιφερειακό Συμβούλιο και ακροβατώντας μεταξύ αποφάσεων οριακής νομιμότητας και θεσμικής απαξίωσης του οργάνου, με φόντο την έκτακτη συνθήκη της πανδημίας. Μεγάλοι χαμένοι: η Αττική, οι πολίτες, το δημόσιο συμφέρον, μέσα σε συνθήκες αδιαφάνειας και έλλειψης λογοδοσίας.

Μια πρακτική θεμάτων της… τελευταίας στιγμής που δεν… δικαιολογούνται, όπως συνέβη με την κατάθεση, 18 μόλις ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ενός «πιλοτικού» προγράμματος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το οποίο θα υλοποιηθεί σε 30 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, θα παρακολουθεί πληροφορίες από 6.000 άτομα, όπως η γεωγραφική θέση, η θερμοκρασία σώματος, οι καρδιακοί παλμοί κ.λπ. -ό,τι κάνει δηλαδή ένα «smartwatch». Το κόστος του πιλοτικού προγράμματος ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ μιας και χωρίς ΦΠΑ ανέρχεται σε 970.000,00!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet