Δύναμη Ζωής: Μονόλογος ο απολογισμός διετίας του περιφερειάρχη Αττικής
Πολιτική

Δύναμη Ζωής: Μονόλογος ο απολογισμός διετίας του περιφερειάρχη Αττικής

Η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής, με επικεφαλής την τέως περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, ασκεί κριτική τον απολογισμό της τελευταίας διετίας της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2021.

Ειδικότερα, η Δύναμη Ζωής στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η “Αττική Πρώτη” ήταν ο τίτλος του χθεσινού (1/11) απολογισμού της διετίας του Γ. Πατούλη στη διοίκηση της Περιφέρειας. Εύστοχος τίτλος αφού η Περιφέρεια Αττικής είναι πρώτη, μεταξύ των Περιφερειών της χώρας, στις απευθείας αναθέσεις και φωτογραφικούς διαγωνισμούς, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ενδεικτικό το ότι μόνο χθες η διοίκηση πέρασε στην Οικονομική Επιτροπή τρεις απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 6.5 εκατ. ευρώ.

»Πέρα όμως από από την πρωτιά στις απευθείας αναθέσεις η διοίκηση της Περιφέρειας διεκδικεί επάξια και πολλές άλλες πρωτιές.

»Πρωτιά στην καπηλεία του έργου που αποφάσισε, σχεδίασε, προκήρυξε διαγωνισμούς και υλοποίησε η διοίκηση της Δύναμης Ζωής. Έργο στο οποίο, σε πολλές περιπτώσεις, όπως σε εκείνη του Φαληρικού όρμου ή κοινωνικών πολιτικών, είχε αντιταχθεί ο νυν περιφερειάρχης και η παράταξη της δεξιάς επί διοίκησης Δούρου. Έργα που παρέλαβε η νυν διοίκηση είτε ολοκληρωμένα είτε σε φάση ολοκλήρωσης ή εξέλιξης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα της Δύναμης Ζωής για τη στήριξη όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ στην Αττική, με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που εγκαινίασε και εγκαινιάζει ο περιφερειάρχης, ο οποίος οικειοποιείται, ελλείψει δικού του, το κοινωνικό έργο της διοίκησης της Δύναμης Ζωής με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα Κέντρα Κοινότητας, Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, Στήριξης κακοποιημένων γυναικών, κ.ά.

»Πρωτιά στο έλλειμμα οραματικής στρατηγικής της διοίκησης -κανένα γράφημα, βίντεο ή δελτίο Τύπου δεν μπορεί να κουκουλώσει τον αποσπασματικό χαρακτήρα των πολιτικών της.

»Πρωτιά στα ψέματα και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες που διαπιστώνουν την εγκατάλειψη κρίσιμων έργων υποδομής από τα αντιπλημμυρικά και την ανάπλαση του Φαληρικού ως τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας ή την ανάπλαση των προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, του θεάτρου του Λυκαβηττού. Έργων που δημόσια η διοίκηση συνεχώς δηλώνει ότι “ολοκληρώνει” αλλά οι πολίτες μάταια αναμένουν.

»Πρωτιά στις διαλύσεις εργολαβιών κρίσιμων έργων, όπως τα αντιπλημμυρικά σε Μοσχάτο – Νίκαια, στο ρέμα Κόρμπι, στη λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι, ο βιολογικός καθαρισμός των Σπετσών, το ΚΕΛ Κορωπίου Παιανίας (όπου οι εργασίες έχουν διακοπεί από τον Ιούλιο του 2020 με αποτέλεσμα η χώρα να πληρώνει πρόστιμα), κ.ά. 

»Πρωτιά από το… τέλος στη σπουδαία υπόθεση της ανακύκλωσης όπου τα αποτελέσματα είναι μηδενικά, παρότι η σημερινή διοίκηση είχε ανακηρύξει το 2020 “χρονιά ανακύκλωσης”. Αντιθέτως, προωθεί ιδιωτικοποίηση και καύση στη διαχείριση των απορριμμάτων με διαιώνιση της λειτουργίας της ντροπής της Φυλής, και εκτίναξη του κόστους για τους πολίτες της Αττικής.

»Πρωτιά στην αδιαφανή λειτουργία και την κακή διοίκηση. Πρωτιά στη συστηματική συνεργασία της διοίκησης με τους περιφερειακούς συμβούλους της καταδικασμένης από τη δικαιοσύνη εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Με ακροδεξιά δεκανίκια η διοίκηση Πατούλη λαμβάνει τις αποφάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, απαξιώνοντας και υποβαθμίζοντας συνειδητά τη δημοκρατική λειτουργία του».

»Στην πραγματικότητα η χθεσινή εκδήλωση απολογισμού “έργου” της διοίκησης ήταν ένας μονόλογος από αυτούς που συνηθίζει ο περιφερειάρχης, ο οποίος συνοδεύτηκε από δελτίο Τύπου με 12 φωτογραφίες, βίντεο, γραφήματα, και ουσιαστικά επιβεβαίωσε αυτό που βιώνουν οι συμπολίτες μας της Αττικής: μια εικονική πραγματικότητα, με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και μηδενική ουσία, την ώρα που οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά από τις πολιτικές της ομογάλακτης κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet