Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τη διευθέτηση του ρέματος Ποδονίφτη κατέθεσε ο Γ. Κουμουτσάκος
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τη διευθέτηση του ρέματος Ποδονίφτη κατέθεσε ο Γ. Κουμουτσάκος

Ο βουλευτής Β1 του Βόρειου Τομέα Αθηνών της Ν.Δ. Γεώργιος Κουμουτσάκος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά, όσον αφορά στα σχέδια του υπουργείου για τη διευθέτηση και αντιμετώπιση των πλημμυρικών παροχών για το σύνολο του ρέματος Ποδονίφτη, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του βουλευτή.

Ειδικότερα, η ερώτηση του κ. Κουμουτσάκου αφορά σε ποια μέτρα και ποιες ενέργειες έχουν ληφθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνέχεια πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ για ακύρωση παλαιότερης μελέτης διευθέτησης της Περιφέρειας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Επίσης, ο κ. Κουμουτσάκος ζητά ενημέρωση για το εάν έχει προβλεφθεί η χρηματοδότηση των απαραίτητων έργων διευθέτησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ 2021-2027 ή από δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), καθώς και ποιος φορέας θα είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του έργου, όταν αυτό μελετηθεί και αδειοδοτηθεί στο σύνολο του. Το γραφείο Τύπου υπογραμμίζει πως το ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης του ρέματος Ποδονίφτη είναι ψηλά στις προτεραιότητες των δημοτικών αρχών του Βόρειου Τομέα της Αθήνας και ότι αποτέλεσε βασικό σημείο σε όλες τις ενημερωτικές συναντήσεις που είχε στους Δήμους που αυτό διατρέχει.

Ακολουθούν φωτογραφίες από επίσκεψη του κ. Κουμουτσάκου στο ρέμα Ποδονίφτη όπου συναντήθηκε με τον κ. Νικόλαο Ζερβό, εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού με αρμοδιότητα στα θέματα Βιώσιμης Κινητικότητας, τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και τις μελέτες και συνεννοήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς για το ρέμα Ποδονίφτη. Εν συνεχεία, ο κ. Κουμουτσάκος επισκέφθηκε τον δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού, Δημήτριο Γαλάνη, όπου και ενημερώθηκε λεπτομερώς για την κατάσταση του ρέματος Ποδονίφτη και από τον ίδιο.

Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Κουμουτσάκου θα απαντηθεί στη Βουλή, την Παρασκευή 14 Μαΐου από τον αρμόδιο υπουργό για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet