Η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» κατηγορεί τον Γ. Πατούλη για προσπάθεια απαξίωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
Πολιτική

Η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» κατηγορεί τον Γ. Πατούλη για προσπάθεια απαξίωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Για προσπάθεια «πλήρους και χωρίς προηγούμενο απαξίωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου» κατηγορεί τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, η περιφερειακή παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική». Αφορμή η έκτακτη, διά περιφοράς, συνεδρίαση του ΠΕΣΥ στις 3/04, με μοναδικό θέμα «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ (ΕΤΟΙΜΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ) ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19».

Η παράταξη θεωρεί ότι διά της επιλογής αυτής, ο περιφερειάρχης επιδιώκει:

  • Να κατοχυρώσει μία νέα συνθήκη για τις συνεδριάσεις του ΠΕΣΥ, χωρίς τήρηση ούτε των νόμιμων προθεσμιών και ενημερώσεων (σωστότερα μηδενίζοντας το χρόνο ενημέρωσης) με αποφάσεις «διά περιφοράς» και χωρίς καμία συζήτηση.
  • Να ακυρώσει, για ακόμα μία φορά, τη δυνατότητα να υπάρξει ολοκληρωμένη συζήτηση στο ΠΕΣΥ για να ληφθούν τα απαραίτητα, επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, περιορίζοντας την απόφαση του ΠΕΣΥ μόνο σε ό,τι έχει ο ίδιος επιλέξει.
  • Να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η διεξαγωγή ανοιχτής, δημοκρατικής συζήτησης του ΠΕΣΥ για το θέμα αυτό, μέσα από μία ζωντανή διαδικασία τηλεδιάσκεψης.
  • Τη στιγμή που ολόκληρη η χώρα έχει μπει στη δίνη μιας πρωτοφανούς έκτασης υγειονομικής κρίσης, από την οποία κινδυνεύει το σύνολο της κοινωνίας και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να υποτιμά την κατάσταση και να υποβαθμίζει-καταργεί τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet