Η Δύναμη Ζωής «καρφώνει» τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Πολιτική

Η Δύναμη Ζωής «καρφώνει» τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Η περιφερειακή παράταξη της τέως περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, Δύναμη Ζωής, καταγγέλλει τη σημερινή διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για «υποκρισία», καθώς -όπως λέει- ζητά «απόψεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων ενώ επί δύο χρόνια φυγομαχεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη καταγγέλλει «τον υποκριτικό και προσχηματικό χαρακτήρα της πρόσκλησης της διοίκησης της Περιφέρειας προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για δήθεν διαβούλευση επί ενός σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων που αποκρύπτει, ενώ παράλληλα προχωρά την ειλημμένη πολιτική της».

Επίσης, στηλιτεύει «την πλήρη αδιαφάνεια της διαδικασίας, την περιφρόνηση των Δήμων της Αττικής, καθώς και την πρόθεση της διοίκησης να επιβάλλει με ιδιωτικοποιήσεις αντι-περιβαλλοντικές επιλογές, διατηρώντας το αίσχος της Φυλής, δημιουργώντας “Φυλή Νο 2” στο Σχιστό, εισάγοντας την καύση. Υποβαθμίζοντας τις ζωές των πολιτών στις γειτονιές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά».

Η Δύναμη Ζωής θυμίζει, επίσης, ότι επί δύο χρόνια η σημερινή διοίκηση «αρνείται πεισματικά να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρά τα σχετικά αιτήματα όλων σχεδόν των παρατάξεων».

Όπως σημειώνει, «ζητείται η άποψη της παράταξης ενώ η διοίκηση της Περιφέρειας δεν έχει κοινοποιήσει τη μελέτη για τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό για τη Διαχείριση Αποβλήτων Αττικής, την οποία έχει παραλάβει ο ΕΔΣΝΑ από τις 31.05.2021».

«Ζητάτε την άποψή μας για ένα σχέδιο που όμως έχετε ήδη προαποφασίσει. Χωρίς διάλογο, διαβούλευση, συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες. Χωρίς να λαμβάνετε υπόψη την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος, τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, της δημόσιας διαχείρισης, της εγγύτητας, της αποκέντρωσης, της πρόληψης, της ανακύκλωσης, της ανάκτησης, της διαλογής στην πηγή» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet