Κόντρα Περιφέρειας Αττικής και Π. Πολάκη για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις 2020
Πολιτική

Κόντρα Περιφέρειας Αττικής και Π. Πολάκη για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις 2020

Απάντηση σε σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής, δίνει το γραφείο Τύπου της τελευταίας.

Ειδικότερα, στο σχόλιό του ο κ. Πολάκης ανέφερε:

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΟΥΛΗ, περιφερειάρχη Αττικής, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;;;; Στις 13/8 ανακοινώνεις πως λόγω κορωναϊού αναβάλλονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αττική. Στις 14/8 ο αντιπεριφερειάρχης σου των Οικονομικών αναρτά στο Διαύγεια απόφαση απευθείας ανάθεσης αξίας 23.320 ευρώ για «ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»!!!!!!!!!!!! Δηλαδή εμείς τη «δουλίτσα» θα την κάνουμε γίνουν δε γίνουν οι εκδηλώσεις!!! Φτύνετε τον κόσμο στα μούτρα και τρώτε ασύστολα ως «άριστο επιτελικό κράτος της λαμογιάς και της ρεμούλας» Όλα εδώ θα ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ όμως… τελικά…

Το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, από την πλευρά του, απαντά:

Η Περιφέρεια Αττικής σχεδίασε για το καλοκαίρι του 2020 ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με δεκάδες δήμους της Αττικής και με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών, με σκοπό αφενός να προσφέρει στους πολίτες του Λεκανοπεδίου δωρεάν, πολλές ποιοτικές επιλογές για την ψυχαγωγία τους και αφετέρου για να στηρίξει τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους που εργάζονται στον συγκεκριμένο τομέα, οι οποίοι δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίστηκαν σειρά από εκδηλώσεις, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης του προγράμματος το τέλος Σεπτεμβρίου του 2020.

Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να αναστείλει τις εκδηλώσεις αυτές ως το τέλος Αυγούστου, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και πειθαρχώντας στις αποφάσεις της Πολιτείας, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το πρόγραμμα ακυρώνεται, αφού το μεγαλύτερο μέρος του είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί μέσα στον Σεπτέμβριο. 

Για τον λόγο αυτόν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας λειτουργώντας έγκαιρα, με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια κι εκτελώντας αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, προχωρούν τις απαραίτητες διαδικασίες για την ανάθεση συγκεκριμένων εργασιών που πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση του προγράμματος.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και πίσω από την απόφαση αυτή δεν κρύβεται καμία «δουλίτσα» και δεν εξυπηρετείται κανένας «φίλος», όπως ισχυρίζεται στα προσωπικά του social media ο κ. Πολάκης.

Ο μόνος που πραγματικά εξυπηρετείται από το πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής είναι οι καλλιτέχνες και δημιουργοί που όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε, καθώς και οι χιλιάδες συμπολίτες μας που θα παρακολουθήσουν όταν περάσει το επόμενο κρίσιμο 15νθημερο, τις εκδηλώσεις μας.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε όλοι να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet