Λ. Κεφαλογιάννη: Προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής η ανακύκλωση και τα μεγάλα έργα
Κοινωνία

Λ. Κεφαλογιάννη: Προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής η ανακύκλωση και τα μεγάλα έργα

Ο συντονισμός των δήμων και της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση νέων μοντέλων στη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής, με έμφαση στην Ανακύκλωση από την πηγή έως και την επεξεργασία, είναι η πρώτη προτεραιότητα της νέας περιφερειακής αρχής του Γιώργου Πατούλη, όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές».

Η κ. Κεφαλογιάννη μίλησε για την ανάγκη να μπει και ο απλός πολίτης ενεργά συμμέτοχος στη νέα εποχή της Ανακύκλωσης, αντιλαμβανόμενος τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει και για το περιβάλλον και για τον ίδιο. Σε αυτό το κομμάτι, τόνισε ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει καίριο ρόλο με ευρείες επικοινωνιακές καμπάνιες ευαισθητοποίησης και διάδρασης για να γίνουν όλοι μέλη της προσπάθειας. Όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης, συγκεκριμένο πλάνο δράσης θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες από τον ίδιο τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, όπου και θα αναλυθεί η πολιτική της αυριανής ημέρας στην διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Όσο αφορά τα έργα υποδομών, η Περιφέρεια, σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη, βάζει μπροστά το επόμενο διάστημα την ανακατασκευή των μεγάλων λεωφόρων της Αττικής, που είναι στην αρμοδιότητά της, για να γίνουν δρόμοι ασφαλείς και λειτουργικοί, ενώ, σε συνεργασία με τους δήμους, ετοιμάζεται για τις απαιτούμενες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε στρατηγικά σημεία του λεκανοπεδίου.

Η Περιφέρεια, όμως, θέλει να αναπτύξει πρωτοβουλίες και στο κομμάτι της προώθησης της Δημόσιας Υγείας. Για αυτό, τόνισε η αντιπεριφερειάρχης, ο κ. Γ. Πατούλης και οι συνεργάτες του έχουν ήδη σχεδιάσει και αναπτύσσουν σχέδιο που θα δώσει στην Περιφέρεια άμεσο ρόλο προς όφελος, πάντα, των πολιτών της Αττικής.

Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Λουκίας Κεφαλογιάννη:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet