Περιφέρεια Αττικής: Άστοχη και ατυχής η ανακοίνωση Δούρου για τη δολιοφθορά στον αγωγό της Αίγινας
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Άστοχη και ατυχής η ανακοίνωση Δούρου για τη δολιοφθορά στον αγωγό της Αίγινας

«Άστοχη και ατυχή» χαρακτηρίζει τη σημερινή (13/2) ανακοίνωση της παράταξης Δύναμη Ζωής, σχετικά με τη δολιοφθορά που προκλήθηκε στον υπό κατασκευή αγωγό νερού της Αίγινας, το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής. 

«Άστοχη, γιατί μιλά ψευδώς για ολιγωρία της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας, ενώ η αλήθεια είναι ότι υπήρξε άμεση αντίδραση και κινητοποίηση. Και ατυχής, γιατί μιλά για καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου στηριζόμενη σε ένα χρονοδιάγραμμα που ανατράπηκε, όχι εξαιτίας της ολιγωρίας της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας και της κυβέρνησης, αλλά εξαιτίας της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου τον Απρίλιο του 2019, που αφορά στις παραλίες και τον αιγιαλό, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Επειδή λοιπόν το ψέμα έχει “κοντά πόδια”, αναγκαζόμαστε να αναφέρουμε αναλυτικά όλες τις ενέργειες που αναλήφθηκαν από τις 3 Φεβρουαρίου, οπότε έγινε γνωστό ότι προκλήθηκαν ζημιές στον αγωγό» συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Οι ενέργειες που επικαλείται το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής είναι οι εξής:

  • Την ίδια μέρα, μετά από συνεννόηση της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχου Νήσων, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη,  η υπηρεσία Τεχνικών Έργων πραγματοποιεί επιτόπια αυτοψία. Επίσης, την ίδια ημέρα ο εργολάβος καταθέτει μήνυση στο λιμεναρχείο.  
  • Μέχρι την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου έχουν γίνει έλεγχοι στον αγωγό που βρίσκεται πάνω από το νερό. 
  • Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου βγαίνει η έκθεση αυτοψίας. 
  • Στις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιείται σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Νήσων, στην οποία συμμετέχει η κ. Μπόγρη, υπηρεσιακά στελέχη, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Αίγινας, ο περιφερειακός σύμβουλος και της παράταξης Δούρου κ. Χατζηπέρος, κ.ά.
  • Το θέμα συζητείται στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας.
  • Χθες (σ.σ.: 12/2) πραγματοποιήθηκε ο καταδυτικός έλεγχος κι έτσι ολοκληρώθηκε το σύνολο της αυτοψίας.  Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε επίσης χθες αναλυτική ενημέρωση μέσω δελτίου Τύπου για το θέμα.

Η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει ότι η κ. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη ζήτησε από την πρώτη στιγμή από την εταιρεία να ενημερωθεί για το κόστος της ζημιάς και αν αυτό επηρεάζει το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου. Επιπλέον, ζήτησε να αυξηθούν από την εταιρεία τα μέτρα φύλαξης.  

Τέλος , σε σχέση με το ερώτημα της Δούρου για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει ότι επικαλείται στοιχεία «που έχουν ξεπεραστεί από την πραγματικότητα», σημειώνοντας:

«Το χρονοδιάγραμμα για 1/4/20 ακυρώθηκε στην πράξη από τον Απρίλιο του 2019, αφού στηρίζεται σε δεδομένα που ίσχυαν πριν την τροποποίηση του νομού περί αιγιαλού και  παραλίας, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Απρίλιο του 2019. Η τροποποίηση αυτή προκάλεσε μεγάλη καθυστέρηση στο έργο και χρειάστηκε να έρθει η διοίκηση Πατούλη να δώσει λύση, σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα».

Και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας καταλήγει:

«Η κ. Δούρου όφειλε να γνωρίζει την αλήθεια. Πρώτον για να μην εκτίθεται. Και δεύτερον, για να μην αποπροσανατολίζει τη συζήτηση από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η δολιοφθορά στον αγωγό και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτήν την πράξη». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet