Περιφέρεια Αττικής: Η διοίκηση Πατούλη μέσα σε 4 μήνες υλοποιεί όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια
Πολιτική

Περιφέρεια Αττικής: Η διοίκηση Πατούλη μέσα σε 4 μήνες υλοποιεί όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια

«Η διοίκηση Πατούλη μέσα σε τέσσερις μήνες υλοποιεί όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια» απαντά η διοίκηση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά την παρουσίαση του σχεδίου της για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής:

Χθες η Αττική έκανε μια Νέα Αρχή σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών της.

Με την παρουσίαση του νέου σχεδίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά.

Αξιοποιούμε ότι θετικό παραλάβαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις και καλούμαστε να δώσουμε λύση σε όσα βάρη «μας κληρονόμησαν».

Δεν επιδιώκουμε άσκοπες αντιπαραθέσεις με κανέναν. Οι πολίτες μας έχουν ήδη αξιολογήσει και έχουν επιλέξει αυτούς που μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα τους.

Η διοίκηση Πατούλη κοιτάζει μπροστά και υλοποιεί ένα σχέδιο που έχει ορίζοντα τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές.

Γι αυτό επιδιώκουμε συνεργασίες και όχι συγκρούσεις. Δεν θα μετατρέψουμε σε κομματική σύγκρουση την προσπάθειά μας να δώσουμε λύσεις.

Για να πάμε όμως μπροστά, χρειάζεται να μην ξεχνάμε τα λάθη του παρελθόντος. Όχι για να επικρίνουμε όσους τα έκαναν, αλλά για να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε πως η προηγούμενη διοίκηση στα πέντε χρόνια της θητείας της, μας άφησε «κληρονομιά»:

  • Έναν Περιφερειακό Σχεδιασμό που υφίστατο μόνο στα χαρτιά.
  • Ένα σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων που στηρίζεται στην ταφή χωρίς επεξεργασία  1,6 εκατ. τόνων σκουπιδιών σε ετήσια βάση, σε έναν ΧΥΤΑ του οποίου η υφιστάμενη χωρητικότητα έχει κορεστεί.
  • Πολύ χαμηλούς δείκτες ανακύκλωσης.
  • Ανυπαρξία οργανωμένου συστήματος Διαλογής στην Πηγή.
  • Καμία νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, αλλά και καμία νέα μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων. Ακόμη και το υφιστάμενο ΕΜΑΚ Λιοσίων είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του αφού δεν είχε γίνει καμία εργασία αναβάθμισης του.
  • Ανεκτέλεστες παραγγελίες εξοπλισμού, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για τον οποίο δεν υπήρχε κανένα οργανωμένο σχέδιο αξιοποίησης.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να «καπηλευτούμε» το έργο κανενός, αντίθετα θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα και να εφαρμόσουμε με συνεργασία κι ευρύτερες συναινέσεις το σχέδιο μας.

Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας.

Το συμφέρον των πολιτών της Αττικής είναι πάνω από κόμματα και παρατάξεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet