Περιφέρεια Αττικής: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε «κολλητιλίκια» με τη Χρυσή Αυγή, όχι η διοίκηση Πατούλη
Πολιτική

Περιφέρεια Αττικής: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε «κολλητιλίκια» με τη Χρυσή Αυγή, όχι η διοίκηση Πατούλη

«Η χθεσινή (σ.σ.: Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020) ανακοίνωση της κ. Δούρου και οι προσβλητικές αναφορές της περί συνεργασιών και στήριξης της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής από τη Χρυσή Αυγή, ξεπερνά κάθε όριο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

«Αποτελεί ντροπή για τη δημοκρατία αυτή η ανακοίνωση και προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων μας» σημειώνεται εκ μέρους της διοίκησης του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, για να προσθέσει:

«Τολμά και μιλά για συνεργασίες με τη Χρυσή Αυγή η κ. Δούρου, ένα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που, ως κυβέρνηση, ψήφισε με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής τον “Κλεισθένη” και τη “νόθα” απλή αναλογική της πρώτης Κυριακής, που “άνοιξε στα άκρα” , δεξιά κι αριστερά, τις πόρτες των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων.

»Μιλά για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή ένα στέλεχος “πρώτης γραμμής” του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισαν μαζί, “χέρι – χέρι” με τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝ.ΕΛ. το καλοκαίρι του 2015, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη».

Και η ανακοίνωση της Περιφέρειας συνεχίζει:

«Τότε δεν ενοχλήθηκε η κ. Δούρου που βρέθηκε στην “ίδια όχθη” με τη Χρυσή Αυγή. Τώρα την έπιασαν οι επιλεκτικές ευαισθησίες. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν μια και καλή. Μαθήματα “δημοκρατικής ευαισθησίας”» από την κ. Δούρου δεν δεχόμαστε. Δεν είναι περισσότερο δημοκράτης από μας.

»Αν είχε δημοκρατικές ευαισθησίες, θα αναγνώριζε το δικαίωμα μιας διοίκησης που κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης του 67 τοις εκατό των πολιτών της Αττικής, να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Χωρίς προσκόμματα όπως αυτά που δημιουργεί στη λειτουργία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης η εφαρμογή ενός νόθου εκλογικού συστήματος, που λαμβάνει υπόψη το εκλογικό αποτέλεσμα μόνον της πρώτης Κυριακής, υποβαθμίζοντας την αξία του αποτελέσματος της δεύτερης Κυριακής.

»Θα έπρεπε να γνωρίζει η κ. Δούρου ότι η Δημοκρατία δεν είναι αλά καρτ. Όπως μας συμφέρει . Η δημοκρατία έχει κανόνες και υπέρτατος κανόνας είναι η βούληση της πλειοψηφίας του λαού.

»Οι πολίτες της Αττικής, με μεγάλη πλειοψηφία, εμπιστεύθηκαν να κάνει η Αττική μια Νέα Αρχή. Έδωσαν εντολή στη διοίκηση Πατούλη να εφαρμόσει μετεκλογικά το πρόγραμμα που παρουσίασε προεκλογικά στους πολίτες.

»Έχοντας αυτή την πρόσφατη και ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση κι εφαρμόζοντας τους νόμους του Κράτους, τους οποίους επιλεκτικά αμφισβητεί η κ. Δούρου, επιδιώκει να ασκήσει διοίκηση ζητώντας τη θετική ψήφο και την αποδοχή όλων των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε μια σειρά από δράσεις κι αποφάσεις της.

»Επιδιώκοντας ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες. Με σεβασμό στο δικαίωμα κάθε περιφερειακού συμβούλου να ψηφίζει σύμφωνα με τη συνείδησή του, πάνω από κόμματα και παρατάξεις.

»Ας αφήσει λοιπόν η κ. Δούρου τις διχαστικές ανακοινώσεις που δεν υπηρετούν το συμφέρον των πολιτών, αλλά μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet