Περιφέρεια: Δεν θα μετατρέψουμε το ΠΕ.ΣΥ. Αττικής σε πεδίο μικροκομματικού ακτιβισμού και προώθησης παράνομων πρακτικών
Πολιτική

Περιφέρεια: Δεν θα μετατρέψουμε το ΠΕ.ΣΥ. Αττικής σε πεδίο μικροκομματικού ακτιβισμού και προώθησης παράνομων πρακτικών

«Δεν υποκύπτουμε στο λαϊκισμό και σε παράνομα αιτήματα παρατάξεων της αντιπολίτευσης που αφορούν τις αρχαιρεσίες ανάδειξης των αιρετών μελών των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο», μέσω διά ζώσης διαδικασίας, απαντά η Περιφέρεια Αττικής στις επικρίσεις που δέχεται για τη στάση της.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Με πελώρια έκπληξη και δικαιολογημένη αγανάκτηση γίναμε κοινωνοί απόπειρας παρατάξεων της αντιπολίτευσης να «σύρουν» τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής σε καταστρατήγηση του Νόμου σχετικά με τις αρχαιρεσίες ανάδειξης των αιρετών μελών των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Και τούτο διότι, παρά την ύπαρξη -στο πλαίσιο ανάσχεσης των υγειονομικών συνεπειών της πανδημίας του COVID-19- σχετικής ΚΥΑ, η οποία ρητώς και αναντιρρήτως απαγορεύει τη διά ζώσης διενέργεια εκλογών ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων, συλλήβδην του δημοσίου τομέα στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια, σε περίπτωση που οι εκλογείς υπερβαίνουν τους εκατόν πενήντα (150)-στο σύνολο τους στην Περιφέρεια Αττικής είναι πάνω από 2.000- και επιτάσσει αυτές να λαμβάνουν χώρα με ψηφιακά μέσα, οι παρατάξεις Δύναμη Ζωής, Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Λαϊκή Συσπείρωση, Οικολογική Συμμαχία, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και Ανυπότακτη Αττική, ζητάνε, με σχετικό αίτημά τους προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Χρήστο Θεοδωρόπουλο, να ανακληθεί η σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, διά της οποίας η διοίκηση συμμορφώνεται με το ως άνω θεσμικό πλαίσιο!

Τούτο, μάλιστα, τη στιγμή που στη 14η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε την ημέρα υποβολής του ως άνω αιτήματος και συγκεκριμένα την 9/6/2021, το Σώμα απέρριψε -ενόψει και των ανωτέρω- θέμα που εισηγήθηκαν οι περισσότερες εκ των ως άνω παρατάξεων ως Εκτός Ημερησίας Διατάξεως, με ισχυρή πλειοψηφία.

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, διατρανώνουν με στεντόρεια φωνή ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να μετατραπεί το ΠΕ.ΣΥ. Αττικής σε πεδίο μικροκομματικού ακτιβισμού. Ούτε θα λάβουμε μέρος σε μια διαδικασία που αγνοεί επιδεικτικά αφ’ ενός την πρόσφατη και δημοκρατικά εκπεφρασμένη βούληση του Περιφερειακού Συμβουλίου και αφ’ ετέρου τους νόμους της συντεταγμένης Πολιτείας. Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται με βάση τις όποιες κομματικές σκοπιμότητες.

Καλούμε λοιπόν τις εισηγήτριες παρατάξεις του ως άνω παράλογου αιτήματος να επανέλθουν στον δρόμο της κοινής λογικής και να σεβαστούν τουλάχιστον τοn θεσμικό τους ρόλο.

Ξεκαθαρίζουμε επίσης ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν καθοδηγεί και δεν ποδηγετεί τους εργαζόμενους.

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης και των θλιβερών συνεπειών της COVID-19 αιτήματα όπως το ανωτέρω όχι μόνο ακούγονται –και είναι- παρωχημένα, αλλά προκαλούν και το κοινό αίσθημα. Ας αφήσουμε -επιτέλους- τους εργαζόμενους της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας να αναδείξουν ελεύθερα τους αιρετούς εκπροσώπους τους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, χωρίς την καθοδήγηση «κομματικών πατερούληδων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet