Περιφερειακή αρχή προς Ρ. Δούρου: Με κούφια έργα δεν γίνονται έργα ούτε στον Φαληρικό Όρμο
Φωτογραφία: ypodomes.com
Κοινωνία

Περιφερειακή αρχή προς Ρ. Δούρου: Με κούφια έργα δεν γίνονται έργα ούτε στον Φαληρικό Όρμο

«Για μια ακόμη φορά η τέως περιφερειάρχη Αττικής δείχνει πόσο υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών» αναφέρει η περιφερειακή αρχή, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Δύναμη Ζωής σχετικά με την πορεία υλοποίησης της παρέμβασης που αφορά τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Φάληρο.

Ειδικότερα, απευθυνόμενη στην κ. Ρένα Δούρου, η περιφερειακή αρχή του Γιώργου Πατούλη σημειώνει:

«Πιστεύει ότι τα τρία χρόνια που πέρασαν από την ημέρα της πολιτικής αλλαγής στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας είναι αρκετά για να ξεχάσουν οι πολίτες πόσο πολύ μας πλήγωσε  με την ανυπαρξία έργου από πλευράς της.

Αν η πρώην Περιφερειάρχης νομίζει πως απευθύνεται σε λωτοφάγους, εμείς θα την διαψεύσουμε και θα της θυμίσουμε με αφορμή την ανακοίνωσή της

  1. Ότι το έργο της Ανάπλασης του Φαληρικού ήταν στον αέρα όταν παρέδωσε τη Διοίκηση το Σεπτέμβριο του 2019. Η Α΄ Φάση του έργου είχε ξεκινήσει χωρίς επαρκείς μελέτες και χωρίς εξασφαλισμένους πόρους. Το ότι σήμερα η Α’ φάση του έργου έχει ολοκληρωθεί οφείλεται αποκλειστικά στις ενέργειες της σημερινής Διοίκησης.
  2. Η σημερινή Διοίκηση είναι επίσης αυτή που εξασφάλισε τη χρηματοδότηση της Β’ Φάσης του έργου της Ανάπλασης με πόρους του ΕΣΠΑ και με τον ίδιο τρόπο, θα εξασφαλιστεί και η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου. Ας μην ανησυχεί η κα Δούρου για το αν θα γίνει το έργο, οι πόροι που απαιτούνται είναι εξασφαλισμένοι. Θα έπρεπε να ανησυχούσε όταν ήταν Περιφερειάρχης, αφού τότε τίποτε δεν προχωρούσε.
  3. Η κα Δούρου δεν παρέδωσε ποτέ ολοκληρωμένες μελέτες για καμία φάση του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού, πολύ δε περισσότερο για το Μητροπολιτικό Πάρκο.
  4. Η σύσταση του φορέα διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου θα προκύψει όπως έχουμε δεσμευθεί δημόσια κατόπιν ανοιχτής διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να υπάρξει η βέλτιστη λειτουργικότητα του.
  5. Ας σταματήσει τέλος η κα Δούρου να «πιπιλάει» την καραμέλα των πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ως μαγική λύση για κάθε αναγκαίο έργο. Γνωρίζει καλά πως οι πόροι του ΠΔΕ δεν μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών της Αττικής. Γνωρίζει καλά πως οι πόροι του ΠΔΕ που είχε στη διάθεση της ακόμη και με την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν επαρκούσαν για ένα τόσο μεγάλο έργο. Αλλά και δεν θα ήταν δίκαιο για τους 66 Δήμους της Αττικής να κατευθυνθούν σε ένα μόνον έργο. Ας αναγνωρίσει επιτέλους την ανικανότητά της ως Περιφερειάρχης να αξιοποιήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από την πολύ χαμηλή η απορροφητικότητά τους κατά τη διάρκεια της θητείας της καθώς και από την αδυναμία της να εξασφαλίσει / αξιοποιήσει άλλες πηγές χρηματοδότησης (π.χ. τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ).
  6. Τέλος, γνωρίζει καλά επίσης, πως κατά τη διάρκεια της θητείας της έδωσε πολλές κάλπικες υποσχέσεις και υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις με Δήμους για έργα υπερ- πολλαπλάσιας αξίας, σε σχέση με τα χρήματα που είχε στη διάθεσή της. Άρα είναι η τελευταία που μπορεί να παραδώσει μαθήματα διαχειριστικής επάρκειας και  ικανότητας.

Αντί λοιπόν η κα Δούρου «να ζητά τα ρέστα» για την πορεία υλοποίησης όλων των επιμέρους έργων που αφορούν την ανάπλαση του Φαληρικού, να κάνει την αυτοκριτική της και να έχει στο μυαλό της πως δεν απευθύνεται σε λωτοφάγους πολίτες.

Θυμόμαστε όλοι πολύ καλά τα πεπραγμένα της περιόδου Δούρου.

Η Αττική δεν ξεχνά, γιατί πλήρωσε ακριβά τη συγκεκριμένη περιφερειακή περίοδο.

Σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, η Διοίκηση και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας θα απαντήσουν με αναλυτικά στοιχεία στους ισχυρισμούς της τέως περιφερειάρχου και ταυτόχρονα, θα αναληφθεί μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτών των Δήμων της ευρύτερης περιοχής, για το σύνολο του έργου.

Θα μιλήσουμε απευθείας με τους πολίτες της Αττικής και θα τους πούμε όλη την Αλήθεια για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet