Ρ. Δούρου: Η διοίκηση Πατούλη καταργεί το Μουσείο Αντιδικτατορικής δράσης
Πολιτική

Ρ. Δούρου: Η διοίκηση Πατούλη καταργεί το Μουσείο Αντιδικτατορικής δράσης

«Η απαράδεκτη καθυστέρηση από τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, που ουσιαστικά ακυρώνει τον σχεδιασμό της Δύναμης Ζωής για το Μουσείο Αντιδικτατορικής δράσης στους χώρους του πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ», βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης της Ρένας Δούρου, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Δύναμης Ζωής, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), Βαγγέλη Γκιουγκή, τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Γ. Ξαρχουλάκο και το μέλος του Δ.Σ. τ. αντιπεριφερειάρχη, Π. Χατζηπέρο.

Ακολούθως, η Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τους περιφερειακούς συμβούλους Σπ. Αγγέλη, Β. Βερελή, Κ. Βίτσα, Κ. Θεοχάρη, Χρ. Καραμάνο, Ν. Κατρανίδου, Γ. Μπαλάφα και Π. Χατζηπέρο, κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του ήρωα Σπύρου Μουστακλή, στα πρώην κρατητήρια ΕΑΤ – ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας, αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους και όλες τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του αντιδικτατορικού αγώνα.

«Μνήμη σημαίνει γνώση. Ακριβώς αυτόν τον σκοπό υπηρετεί και το Μουσείο του Αντιδικτατορικού Αγώνα, που δεν αποτελεί υπόθεση ενός κόμματος, μίας περιφερειακής παράταξης ή ενός προσώπου, αλλά καθήκον δημοκρατίας και χρέος όλων μας απέναντι στις νέες γενιές. Ειδικά μάλιστα σήμερα. Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, επιλέγοντας διακοσμητικό ρόλο, απεμπολεί το χρέος αυτό και προσβάλλει τη μνήμη, τις θυσίες και τους αγώνες του λαού στη διάρκεια του Αντιδικτατορικού Αγώνα», παρατήρησε η Ρένα Δούρου και πρόσθεσε:

«Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός ότι σήμερα η διοίκηση Πατούλη, που διοικεί με τα ακροδεξιά δεκανίκια των περιφερειακών συμβούλων της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με τις ενέργειες και τις σκόπιμες παραλείψεις της, απεμπολεί το δικαίωμα παραχώρησης κατά κυριότητα των κτηρίων του πρώην Στρατοδικείου ΕΑΤ – ΕΣΑ που της δόθηκε με νόμο».

Φέτος τον Μάρτιο η Δύναμη Ζωής κατέθεσε αναλυτική ερώτηση, καταγγέλλοντας τη στάση της διοίκησης Πατούλη, «η οποία σε συνεργασία με άλλους φορείς προωθούν ένα πλαίσιο δημιουργίας “πολιτιστικών διαδρομών” και για το κτήριο ΕΑΤ / ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας», όπως σημειώνει η παράταξη, συμπληρώνοντας: «Η αόριστη, ασαφής απάντηση της διοίκησης στα 7 συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε η Δύναμη Ζωής, επιβεβαίωσε στην ουσία την υποχρηματοδότηση και τις προθέσεις της για την de facto ακύρωση του σχεδιασμού και του προγράμματος, που η Δύναμη Ζωής είχε ξεκινήσει το 2017, με την παραχώρηση στην Περιφέρεια αυτών των κτηρίων που έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά διατηρητέα μνημεία. Τότε στη Βουλή, η Ν.Δ., ταυτιζόμενη με τη Χ.Α., καταψήφισε την απόφαση της παραχώρησης».

«Η ακύρωση του σχεδιασμού για το Μουσείο Αντιδικτατορικής δράσης στους χώρους του πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ είναι απόδειξη της βαθιάς περιφρόνησης της διοίκησης Πατούλη για τους αγώνες του λαού μας. Ακριβώς στον αντίποδα της διοίκησης της Δύναμης Ζωής, που έδινε ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των αγώνων του λαού μας για Δημοκρατία και Ελευθερία. Με αυτές τις ενέργειες η διοίκηση Πατούλη φανερώνει την αποστροφή της για την απόδοση τιμής στον αντιδικατορικό αγώνα του λαού μας και τη διαπαιδαγώγηση στα αντιφασιστικά ιδανικά της νεολαίας μας. Είναι απολύτως καθαρό ότι αυτά τα ιδανικά δεν χωράνε στις ιλουστρασιόν φωτογραφίες του κ. περιφερειάρχη» καταλήγει η ανακοίνωση της Δύναμης Ζωής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet