Σειρά επαφών του Γ. Πατούλη στο Στρασβούργο με την Ε. Καϊλή και Έλληνες ευρωβουλευτές
Πολιτική

Σειρά επαφών του Γ. Πατούλη στο Στρασβούργο με την Ε. Καϊλή και Έλληνες ευρωβουλευτές

Συνάντηση με την αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής Ε. Καΐλή είχε ο περιφερειάρχης Αττικής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών Γ. Πατούλης.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν «οι σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις που υλοποιεί η διοίκηση της Περιφέρειας με στόχο το δυναμικό “πέρασμα” της Αττικής στη νέα ψηφιακή εποχή».

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και με δεδομένο το χαρτοφυλάκιο της κ. Καϊλή, το οποίο αφορά το Ευρωπαϊκό Σύστημα Στρατηγικής και Πολιτικής Ανάλυσης, την Πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες, καθώς και για την Επιτροπή για το Μέλλον της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, συζητήθηκαν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις γύρω από τα άλματα που έχουν γίνει στις ψηφιακές τεχνολογίες.

Ειδικότερα, η περιφερειακή αρχή σημειώνει ότι «με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, συμφωνήθηκε η δρομολόγηση μίας συνεργασίας και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, με στόχο την ενίσχυση του ψηφιακού εγγραμματισμού πολιτών και φορέων της Αττικής».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Πατούλη στην ανάγκη ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, προκειμένου να ανταποκρίνονται με καλύτερες προδιαγραφές στις ανάγκες της εποχής και προς αυτή την κατεύθυνση εξετάστηκε η δυνατότητα ανταλλαγής επισκέψεων μαθητών και νέων ανθρώπων από  την Αττική στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή, η κ. Καϊλή «εξήρε τα βήματα που έχουν γίνει από την Περιφέρεια στον τομέα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και συμφώνησε για την ανάγκη συνεργασίας με την Αυτοδιοίκηση σε ζητήματα που σχετίζονται με  τις νέες τεχνολογίες και πως αυτές θα προσαρμοστούν στην καθημερινότητα του πολίτη».

«Με την αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής η οποία εξειδικεύεται στον τομέα των τεχνολογιών είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση», ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόσθεσε: «Το άλμα στην ψηφιακή εποχή, έχει στο επίκεντρο τον πολίτη. Στόχος μας είναι μέχρι το 2030 η Περιφέρεια Αττικής να διαθέτει ψηφιακά το 80% των υπηρεσιών της. Αυτήν τη στιγμή είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα της Ψηφιακής Εξυπηρέτησης, αφού είμαστε σε θέση να παρέχουμε ψηφιακά 253 υπηρεσίες, με στόχο το επόμενο χρονικό διάστημα ο αριθμός τους να ανέλθει στις 700. Διατηρούμε έναν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Ευρώπη με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών της Αττικής».

Συναντήσεις του Γ. Πατούλη με Έλληνες ευρωβουλευτές

Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί στο Στρασβούργο ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους Έλληνες ευρωβουλευτές Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Μανώλη Κεφαλογιάννη και Θ. Ζαγοράκη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις καθώς και τα σημαντικά  θέματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με την Υγεία, την κλιματική κρίση αλλά και την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών.

Όπως επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές η συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην αποτελεσματική διαχείριση των σοβαρών προβλημάτων της εποχής είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει ότι «έχει βάλει πλάτη η Αυτοδιοίκηση πολλές φορές για να κρατηθεί η κοινωνία όρθια και θα συνεχίσει να το κάνει». Συμπερασματικά αναγνωρίστηκε η ανάγκη μία ισχυρής Ε.Ε., η οποία θα μπορεί να προστατεύει τους πολίτες της και τις κοινωνίες από τις κρίσεις της εποχής με στοχευμένο και άμεσο τρόπο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet