Στα περί «κατεύθυνσης εκατομμυρίων ευρώ σε συγκεκριμένες τσέπες» απαντά η Περιφέρεια Αττικής
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Πολιτική

Στα περί «κατεύθυνσης εκατομμυρίων ευρώ σε συγκεκριμένες τσέπες» απαντά η Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής από το Μάρτιο του 2020 ως σήμερα έχει υλοποιήσει σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες, με σκοπό τη στήριξη του συστήματος δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας για τους πολίτες του Λεκανοπεδίου, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και τηρώντας τη νομιμότητα και όσα προβλέπονται στο θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, τους τελευταίους έντεκα μήνες προχώρησε:

  • Στην ενίσχυση του εξοπλισμού των νοσοκομείων της Αττικής και του ΕΟΔΥ, αλλά και την πληρωμή με πόρους του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής ύψους άνω των 180 εκατ. ευρώ, του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού που προσλήφθηκε για την ενίσχυση του ΕΣΥ λόγω Covid.
  • Στην υλοποίηση προγραμμάτων ύψους 250 εκατ. ευρώ, με χρήματα του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής, για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής.
  • Στην προμήθεια υγειονομικού υλικού και μέσων προστασίας για τις ανάγκες των εργαζομένων όχι μόνον στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και σε άλλους κρίσιμους τομείς όπως οι εργαζόμενοι στους Δήμους, στα Σώματα Ασφαλείας, οι ιδιώτες γιατροί κ.λπ.
  • Στη λειτουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για παροχή ιατρικών συμβουλών, πληροφόρησης και ψυχολογικής υποστήριξης, στην οποία μέχρι σήμερα έχουν απευθυνθεί πάνω από 140.000 πολίτες.
  • Στη διενέργεια χιλιάδων στοχευμένων ελέγχων ανίχνευσης Covid σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, με στόχο την αντιμετώπιση της διάδοσης της πανδημίας.
  • Πρόταση διάθεσης, στην υπηρεσία του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας, 10 κινητών μονάδων μαζί με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων και ανήμπορων πολιτών, που δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει:

«Η προμήθεια των νέων rapid tests από την Περιφέρεια Αττικής»

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων προχωράμε με απολύτως διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες, που προβλέπονται άλλωστε από την ισχύουσα νομοθεσία, στην προμήθεια επιπλέον τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, προκειμένου να συμβάλλουμε ως Περιφέρεια Αττικής στην εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της εξάπλωσης των επόμενων κυμάτων της Covid-19.

Δυστυχώς, από κάποιες πλευρές που έχουν συγκεκριμένη κομματική ταμπέλα και υπηρετούν προφανείς κομματικές σκοπιμότητες, διακινούνται μέσω αναρτήσεων σε κατευθυνόμενα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και σε προσωπικούς λογαριασμούς στα social media, ανυπόστατοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί για το κόστος, τη διαδικασία και τους προμηθευτές των τεστ που επελέγησαν από την Περιφέρεια Αττικής.

Συγκρίνονται σκόπιμα οι τιμές διαφορετικών τεστ που προμηθεύονται η Περιφέρεια Αττικής και άλλες Περιφέρειες, για να στοιχειοθετηθεί με τον τρόπο αυτόν ένα δήθεν σκάνδαλο, που υπάρχει μόνον στα άρρωστα μυαλά των εμπνευστών αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας ξεκαθαρίζουμε τα παρακάτω:

  1. Τα τεστ ανίχνευσης Covid-19 που επέλεξε η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει καμία σχέση με τεστ που έχουν επιλεγεί από άλλες Περιφέρειες. Οι προδιαγραφές ποιότητας που έχουμε θέσει είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με αυτές που έχουν τεθεί σε άλλες διαδικασίες άλλων οργανισμών.
  2. Το τεστ κιτ που επελέγη από την Περιφέρεια Αττικής διαθέτει κλινική ευαισθησία άνω του 98% και κλινική ειδικότητα άνω του 99%, ενώ το δείγμα των κλινικών μελετών (772 δείγματα) είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο των 150-180 δειγμάτων που διαθέτουν τα περισσότερα τεστ αντιγόνου που διατίθενται στην ελληνική αγορά. Γεγονός που προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στα αποτελέσματα και επιβεβαιώνεται από τις εγκρίσεις που έχει λάβει από: ΠΟΥ – EUL List/FDA ΗΠΑ/CIBG Ολλανδία/BFP Βραζιλία
  3. Η Περιφέρεια Αττικής δεν έθεσε ως πρωταρχικό κριτήριο την τιμή, αλλά αντίθετα έδωσε προτεραιότητα να θέσει υψηλότερα τον ελάχιστο αποδεκτό δείκτη κλινικής ευαισθησίας στο >98%, καθώς όσο υψηλότερος είναι ο εν λόγω δείκτης τόσο πιο ασφαλή αποτελέσματα μπορεί να παράξει ένα rapid test αντιγόνου σε σύγκριση με ένα μοριακό τεστ (PCR) – που αποτελεί την αποτελεσματικότερη μέθοδο πρόληψης και ανίχνευσης της Covid-19 έως σήμερα.

«Δίνουμε με υπευθυνότητα τη μάχη, ενάντια στην πανδημία»

Στη μάχη με την Covid-19 δεν έχει θέση ούτε ο λαϊκισμός, ούτε η ανευθυνότητα. Όσοι αναζητούν σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν για να εξασφαλίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας, απλά εκτίθενται.

Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση, απαιτεί υπευθυνότητα, αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και διάθεση για δουλειά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet