Στη συνάντηση της ελληνικής αποστολής με τον πρόεδρο της Κίνας ο περιφερειάρχης Αττικής
Πολιτική

Στη συνάντηση της ελληνικής αποστολής με τον πρόεδρο της Κίνας ο περιφερειάρχης Αττικής

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συμμετείχε στη συνάντηση της ελληνικής αποστολής υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης της ελληνικής αποστολής στη Σαγκάη για τις εργασίες της διεθνούς έκθεσης China International Import Expo 2019 (2- 5 Νοεμβρίου), στην οποία η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ι. Πλακιωτάκης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ. Μενδώνη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κ. Φραγκογιάννης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γ. Μώραλης, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα, Λ. Ροκανάς, κυβερνητικά στελέχη και Κινέζοι αξιωματούχοι.

Ο πρόεδρος της Κίνας υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό και τα μέλη της ελληνικής αποστολής θερμά, επισημαίνοντας ότι η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί τη βούληση της νέας κυβέρνησης να ενισχυθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε ότι Ελλάδα και Κίνα έχουν οικοδομήσει διαχρονικά μία βαθιά φιλία και τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο, όπως είναι ο τουρισμός, ο πολιτισμός, οι μεταφορές, η επιχειρηματικότητα, με στόχο και τη διευκόλυνση επενδύσεων στη χώρα μας.

Με αφορμή τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Η σημερινή μας επίσκεψη στον Πρόεδρο της Κίνας κ. Σι Τζινπίνγκ, αλλά και η επικείμενη επίσκεψη του στη χώρα μας, στα μέσα Νοεμβρίου, αποδεικνύει ότι οι σχέσεις των δύο λαών έχουν πολύ γερά θεμέλια και πως είναι δεδομένη η πρόθεση και από τις δύο πλευρές για την ισχυροποίηση της συνεργασίας μας.

»Η Ελλάδα με γοργά βήματα ανακτά τον χαμένο χρόνο και ενισχύει την εξωστρέφειά της, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι είναι μία χώρα φιλική προς τις επενδύσεις και σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία.

»Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια και θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εθνική ανάπτυξη, με στόχο να βελτιώσουμε τις ζωές των πολιτών και να φτιάξουμε μία καλύτερη χώρα για τις επόμενες γενιές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet