Στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού στο Γαλάτσι βρέθηκε ο Γ. Κουμουτσάκος
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού στο Γαλάτσι βρέθηκε ο Γ. Κουμουτσάκος

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, βουλευτής Β1 του Βορείου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκε το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), στο Γαλάτσι, και ενημερώθηκε λεπτομερώς για την υφιστάμενη κατάσταση της αγοράς εργασίας και για τις προοπτικές της στη μετα πανδημική εποχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Κουμουτσάκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού, Αριστοτέλη Βαβουγυιό και με τον κ. Σταύρο Γαβρόγλου, διευθυντή Ενεργητικών Πολιτικών και Διεθνών Δικτύων. Ο βουλευτής ενημερώθηκε ενδελεχώς για τον σκοπό και τους στόχους του Ινστιτούτου, που είναι η υποστήριξη του έργου του υπουργείου Εργασίας, μέσω του σχεδιασμού στοχευμένων πολιτικών όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, καθώς και η εφαρμοσμένη έρευνα θεμάτων που άπτονται της αγοράς εργασίας και των αναπτυξιακών προοπτικών της, του επαγγελματικού προσανατολισμού και της διά βίου μάθησης.

Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος ενημερώθηκε, μέσω παρουσίασης, για τη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος του Μηχανισμού Διάγνωσης Αγοράς Εργασίας, για τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα του Ινστιτούτου όσον αφορά την αγορά εργασίας, καθώς και για τους τρόπους συλλογής, επεξεργασίας και αξιοποίησης των στατιστικών δεδομένων που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας. Επίσης, το επιστημονικό προσωπικό του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού ενημέρωσε τον κ. Κουμουτσάκο για τη σημαντική συμβολή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων στην καταπολέμηση της φτώχειας.

Ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το προσωπικό του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού για τη φιλοξενία και την αναλυτική παρουσίαση του έργου που επιτελούν. Υπογράμμισε δε, ότι στο πλαίσιο της βουλευτικής του ιδιότητας θα συμβάλλει, στο μέτρο του δυνατού, στην ενίσχυσή του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και στην ανάδειξη του σημαντικού έργου του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet