Συνάντηση Γ. Πατούλη με περιφερειακές παρατάξεις για να μπουν κανόνες στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Πολιτική

Συνάντηση Γ. Πατούλη με περιφερειακές παρατάξεις για να μπουν κανόνες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η εύρυθμη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και η ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τους επικεφαλής, τους εκπροσώπους των παρατάξεων, καθώς και τα μέλη του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης διατυπώθηκαν προτάσεις από όλες τις πλευρές με στόχο να επιτευχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και να διαμορφωθούν συγκεκριμένοι κανόνες, τόσο για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων, όσο και για τον τρόπο εισόδου πολιτών και φορέων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι «η Δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες τους οποίους οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε». Επιπλέον, σημείωσε ότι «είναι αναγκαία η διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου που θα διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Μάλιστα ο κ. Πατούλης, ως αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, έκανε γνωστό ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου το επόμενο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με τη συμμετοχή όλων των περιφερειαρχών και των προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας προκειμένου να καταρτιστεί μια πρόταση προς το υπουργείο Εσωτερικών για την βελτίωση του τρόπου διεξαγωγής των συνεδριάσεων.

Επίσης, ο περιφερειάρχης Αττικής πρότεινε να καθιερωθεί ανά τακτά διαστήματα συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων προκειμένου να συζητούνται και να επιλύονται θέματα που προκύπτουν.

Σχετικά με τη παρουσία πολιτών, φορέων και εκπροσώπων συλλόγων στις συνεδριάσεις, όλοι συμφώνησαν ότι είναι ένα δημοκρατικό δικαίωμα. Ωστόσο, κατατέθηκαν προτάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή τους με κανόνες.

Αντίστοιχοι κανόνες θα πρέπει να εφαρμόζονται τόσο για τη συζήτηση θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης, όσο και για τον χρόνο τοποθέτησης, εισηγητών, περιφερειακών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του περιφερειάρχη και επικεφαλής της Παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική», ενώ συμμετείχαν ο κ. Χ. Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Γ. Σελίμης, ο κ. Θ. Σχινάς ως εκπρόσωπος της παράταξης «Δύναμη Ζωής» και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Γ. Σγουρός ως επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», ο κ. Σ. Μπενετάτος, εκπρόσωπος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», ο κ. Η. Παναγιώταρος, επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής», ο κ. Γ. Δημητρίου, επικεφαλής της «Οικολογικής Συμμαχίας για την Περιφέρεια Αττικής», ο κ. Θ. Τζήμερος, επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία-Θάνος Τζήμερος», η κ. Μ. Τσίχλη, επικεφαλής της παράταξης «Ανυπόταχτη Αττική», ο κ. Κ. Τουλγαρίδης, επικεφαλής της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, Ανταρσία σε Κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ», ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, Σ. Αδαμόπουλος και οι νομικοί της Περιφέρειας Π. Δημητρόπουλος και Λ. Πάσχος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet