Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον πρέσβη της Αιγύπτου Omar Amer Youssef
Πολιτική

Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον πρέσβη της Αιγύπτου Omar Amer Youssef

Οι διαχρονικοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδος και της Αιγύπτου επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μια φορά κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τον πρέσβη της Αιγύπτου Omar Amer Youssef. 

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο βάρος που αποκτά η στρατηγική σχέση των δύο χωρών και λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, ενώ εξήρε την συνεισφορά του αιγυπτιακού πολιτισμού στην παγκόσμια ιστορία.

Παράλληλα, συζητήθηκε η δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας και σε επίπεδο Περιφερειών, με την πρόταση εκ μέρους του πρέσβη για την αδελφοποίηση των Περιφερειών Αττικής και Καΐρου, που θα διευκολύνει την ανάπτυξη δράσεων σε διάφορους τομείς όπως ο πολιτισμός και ο θεματικός τουρισμός.

Ο Αιγύπτιος πρέσβης, με αφορμή την επερχόμενη σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή που θα γίνει στις αρχές Νοεμβρίου στο Σαρμ ΕΛ Σείχ, συνεχάρη τον περιφερειάρχη Αττικής για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται με το πρόγραμμα ανακύκλωσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων, εκφράζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον της Αιγύπτου, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα στο συγκεκριμένο θέμα. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι θα ήταν δυνατή η δημιουργία μια ομάδας εργασίας για την  ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας σε αυτό το ζήτημα. 

Ο περιφερειάρχης Αττικής με αφορμή τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρέσβη επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Οι δεσμοί φιλίας και η αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ Ελλήνων και Αιγυπτίων είναι αποτυπωμένοι στην Ιστορία των δύο λαών. Αυτούς τους δεσμούς οφείλουμε να τους διατηρούμε και να τους ενισχύουμε, ιδιαίτερα στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε με τις πολλές και ποικίλες προκλήσεις της».

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Αιγύπτου Omar Amer Youssef ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τα θερμά του λόγια, εκφράζοντας τη βούληση για ενδυνάμωση των σχέσεων και των συνεργασιών των δύο χωρών,  προσκαλώντας τον περιφερειάρχη στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο, που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet