Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής με τον δήμαρχο Πόρου
Πολιτική

Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής με τον δήμαρχο Πόρου

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, με τον δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με δημάρχους της Αττικής με στόχο την ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης έργων με αναπτυξιακό πρόσημο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Β. Θεοδωρακοπούλου -Μπόγρη, η διευθύντρια Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, Ε. Βελγάκη, και ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής, Δ. Δρόσης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν έργα που βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης, έργα που είναι υπό δημοπράτηση, έργα μεσοπρόθεσμης ωρίμανσης καθώς και νέα έργα.  

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο που σχετίζεται με την ανακατασκευή τμήματος του παραλιακού κρηπιδώματος του λιμένα, όπου επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα μετά την ολοκλήρωση του έργου να απομακρυνθούν όλα τα φερτά υλικά από τον βυθό.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με τον κ. Γ. Πατούλη, υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ηγεσίας στην Περιφέρεια Αττικής επικρατεί αισιοδοξία σχετικά με την πορεία υλοποίησης των έργων. Παράλληλα, κατέθεσε αίτημα ένταξης επιπλέον έργων που θα υλοποιηθούν στο νησί με χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου και του δικτύου όμβριων υδάτων.

Με αφορμή τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Πόρο, Γ. Δημητριάδη, ο κ. Γ. Πατούλης σε δηλώσεις του τόνισε:

«Στόχος μας είναι η δημιουργία υποδομών και αναπτυξιακών προοπτικών σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Αττικής. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα και δράσεις θα αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νησιωτικότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε προκειμένου να πετύχουμε η Αττική να γίνει 12μηνος τουριστικός προορισμός. Ο Πόρος διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις να αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης επενδύοντας στο θεματικό τουρισμό. Με τη συνεργασία πρώτου και δεύτερου βαθμού θα εξασφαλίσουμε την ευημερία στις τοπικές κοινωνίες και θα διευρύνουμε τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες, κρατώντας και τους νέους μας στον τόπο τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet