Τα δύο αιτήματα που φέρνει για ψήφισμα στο ΠΕΣΥ Αττικής η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή
Πολιτική

Τα δύο αιτήματα που φέρνει για ψήφισμα στο ΠΕΣΥ Αττικής η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή

Με αφορμή τη σημερινή (2/9) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική γνωστοποιεί τα δύο αιτήματα που πρόκειται να καταθέσει προς ψήφισμα ενώπιον του Σώματος.

Ειδικότερα, η παράταξη ζητά από την Περιφέρεια Αττικής, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, τα εξής:

  • Να υιοθετήσει με ψήφισμα – απόφασή της και να στηρίξει προς την κυβέρνηση την αναγκαιότητα λειτουργίας τμημάτων μέχρι 15 μαθητών με ότι αυτό συνεπάγεται για την άμεση υλοποίηση του.
  • Να συμβάλει στην ανεύρεση χώρων, κτηρίων για την άμεση λειτουργία σχολικών τάξεων με συνθήκες αραίωσης των μαθητών. Να συμβάλλει στο σχεδιασμό και υλοποίηση ενός άμεσου ολοκληρωμένου προγράμματος ανέγερσης σχολικών κτιρίων γιατί η πανδημία, αλλά και οι ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης δεν αντιμετωπίζονται μόνο με ορίζοντα εξαμήνου.
  • Να στηρίξει την διενέργεια μαζικών τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Να επανακαθορίσει τα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών με τους αναγκαίους όρους υγιεινής και ασφάλειας.
  • Να συμβάλλει σε απολυμαντικά και καθαριστικά μέσα στα σχολεία. (Προμήθεια απολυμαντικών, μηχανημάτων απολύμανσης με διεθνή διαγωνισμό που εκκρεμεί η υλοποίηση του).
  • Να στηρίξει την προμήθεια μασκών – να δοθεί το μεγαλύτερο μέρος από την προμήθεια 500.000 μασκών που πρόσφατα προμηθεύτηκε η περιφέρεια. Να προχωρήσει σε νέα προμήθεια 1.500.000 μασκών με βάση προηγούμενη σύμβαση που υπέγραψε η περιφέρεια ύψους 800.000 ευρώ με κατεπείγουσες διαδικασίες).
  • Να γίνει προμήθεια με μάσκες «ανεμπόδιστης επικοινωνίας» (όπου φαίνονται τα χείλη) ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς αν όχι και για όλους τους μαθητές.

Όσο για το δεύτερο αίτημα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική προς το ΠΕΣΥ, αυτό αφορά σε ψήφισμα με το οποίο η Περιφέρεια Αττικής θα καταδικάζει ως απαράδεκτη τη διαδικασία διαβούλευσης του νέου ΕΣΔΑ και θα ζητάει να μην προχωρήσει η θεσμοθέτηση του νέου ΕΣΔΑ, χωρίς να δοθεί η πραγματική δυνατότητα συζήτησης και παρέμβασης όλων των ενδιαφερόμενων και εμπλεκόμενων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet