Τι απαντά η περιφερειακή αρχή για τη μη συζήτηση στο ΠΕ.ΣΥ. Αττικής της υπόθεσης του επικουρικού γιατρού που απολύθηκε
Κοινωνία

Τι απαντά η περιφερειακή αρχή για τη μη συζήτηση στο ΠΕ.ΣΥ. Αττικής της υπόθεσης του επικουρικού γιατρού που απολύθηκε

Με αφορμή ψήφισμα που ετέθη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη μη ανανέωση της θητείας επικουρικού ιατρού, αν και η Περιφέρεια Αττικής είναι αναρμόδια, ωστόσο με εισήγηση του περιφερειάρχη και προέδρου του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη, έχει επιληφθεί του θέματος ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Δύναμη Ζωής: Η περιφερειακή αρχή Αττικής αποσιωποιεί την απόλυση επικουρικού ιατρού στο Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας»

Κ. Τουλγαρίδης: Εύγε στον περιφερειάρχη Αττικής – Καλύπτει την απόλυση γιατρού!

Ειδικότερα, με αφορμή δηλώσεις που έγιναν από επικεφαλής παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σχετικά με ψήφισμα που ετέθη κατά τη χθεσινή (31/3) συνεδρίαση για τη μη ανανέωση της θητείας επικουρικού ιατρού, στο Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας», διευκρινίζονται τα εξής:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο, έχει κατά επανάληψη, με εισήγηση του προέδρου και περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, προβεί σε στήριξη του αιτήματός του μέλους του για ανανέωση της θητείας του, με σχετικές ανακοινώσεις και επιστολές που απέστειλε στις αρμόδιες διοικητικές αρχές του νοσοκομείου και της ΥΠΕ Αττικής. Ο ΙΣΑ επικαιροποίησε τη στήριξή του στο μέλος του, στο πλαίσιο των συνεδριάσεων του Δ.Σ., όπως εκ της αρμοδιότητάς του απορρέει.

Το ψήφισμα που ετέθη από τον επικεφαλής της παράταξης Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική – Ανταρσία σε κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κ. Κ. Τουλγαρίδη, μετά από υπερψήφιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν ετέθη προς συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση, με το σκεπτικό ότι το θέμα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά του αρμόδιου οργάνου που είναι ο ΙΣΑ, στο οποίο προεδρεύει ο Γ. Πατούλης.

Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η σπατάληση του χρόνου του Περιφερειακού Συμβουλίου με αλλότριες συζητήσεις δημιουργούν έκπτωση στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο τον πολίτη, την ποιότητα ζωής, τα έργα υποδομής, το περιβάλλον, την πολιτική προστασία κτλ.

Εστιάζουμε στη σοβαρότητα και στην ποιότητα του διαλόγου, με στόχο να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες της Αττικής. Ο λαϊκισμός σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους δεν πρέπει να είναι σύμμαχος καμίας παράταξης και κανενός μέλος του Περιφερειακού συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet