Χρ. Θεοδωρόπουλος: Προασπίζομαι τη δημοκρατική λειτουργία του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής
Πολιτική

Χρ. Θεοδωρόπουλος: Προασπίζομαι τη δημοκρατική λειτουργία του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής

«Υπάρχει ένα αρκετά πιεστικό αίτημα από συγκεκριμένες παρατάξεις, τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα, να επανέλθουμε, κάτι το οποίο ως πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου σας λέω με ευρεία πεποίθηση ότι είναι και δικιά μας βούληση να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Και ως κανονικότητα προφανώς ορίζω τις διά ζώσης συνεδριάσεις, πλην όμως αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για μία Covid εποχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τόσο των αιρετών, όσο και των πολιτών που θα έρθουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Επικοινωνία 94FM» και τις «Δημοτικές Διαπλοκές», κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή (29/7) αποχώρηση έξι παρατάξεων της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του Σώματος.

Συγκεκριμένα, μετά τη Λαϊκή Συσπείρωση και την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, σχετική απόφαση πήραν η Δύναμη Ζωής (Ρένα Δούρου), Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής (Γιάννης Σγουρός), Οικολογική Συμμαχία, και Ανυπότακτη Αττική (ΛΑΕ). Αξίζει να σημειωθεί ότι, πλην της τηλεδιάσκεψης, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγορούν την περιφερειακή αρχή ότι πολλά θέμα έρχονται προς συζήτηση στο ΠΕ.ΣΥ. χωρίς να έχουν υποβληθεί έγκαιρα οι εισηγήσεις.

Από τη δική του μεριά, ο κ. Θεοδωρόπουλος υποστήριξε ότι αντιλαμβάνεται τις αιτιάσεις των μελών της αντιπολίτευσης, εντούτοις ξεκαθάρισε πως ουσιαστικοί λόγοι για τη μη διεξαγωγή των συνεδριάσεων μέσω τηλεδιάσκεψης δεν υφίστανται, ιδιαίτερα μάλιστα μιας συνεδρίασης, που συμπεριελάμβανε μείζονος σημασίας θέματα για τους 66 Δήμους της Αττικής, όπως ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για το 2021.

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής μίλησε για τα τρωτά σημεία της απλής αναλογικής, ενώ παράλληλα έψεξε και όλους όσοι κατηγορούν την περιφερειακή αρχή του Γιώργου Πατούλη για σύμπλευση με την περιφερειακή παράταξη της Χρυσής Αυγής. «Δεν μπορεί κάποιοι να το παίζουν α λα καρτ δημοκράτες», σχολίασε δηκτικά ο Χρ. Θεοδωρόπουλος.

Ο ίδιος μίλησε για τη συνεργασία του με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, τους εξαντλητικούς ρυθμούς και τις απαιτήσεις του από τους συνεργάτες του και ξεκαθάρισε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προασπιστεί τη δημοκρατική λειτουργία του κορυφαίου οργάνου της Περιφέρειας Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet