Χρ. Καραμάνος: Διαδικασίες μισθώσεων κτηρίων χωρίς δεοντολογία στην Περιφέρεια Αττικής
Πολιτική

Χρ. Καραμάνος: Διαδικασίες μισθώσεων κτηρίων χωρίς δεοντολογία στην Περιφέρεια Αττικής

Δήλωση για τις διαδικασίες μίσθωσης ακινήτων από την Περιφέρεια Αττικής έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Δύναμη Ζωή και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Χρήστος Καραμάνος.

Σε αυτήν ο κ. Καραμάνος αναφέρει:

Η πρόσφατη απόρριψη από την Οικονομική Επιτροπή του κτηρίου το οποίο προσφέρθηκε για μίσθωση από την Περιφέρεια Αττικής και το οποίο ανήκει σε εταιρεία με την οποία έχει στενή σχέση η εν ενεργεία περιφερειακή σύμβουλος και εντεταλμένη σύμβουλος Εθελοντισμού της σημερινής διοίκησης, φέρνει στο προσκήνιο το μείζον θέμα της τήρησης της δεοντολογίας και της διαφάνειας στις διαδικασίες μισθώσεων από τη διοίκηση της Περιφέρειας και ειδικότερα τον περιφερειάρχη.

Από τη στιγμή που, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από το αρχείο του Γενικού Εμπορικού Μητρώου στο διαδίκτυο (ΓΕΜΗ – δημοσιότητα), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που στην ιδιοκτησία της έχει το κτήριο, είναι στενά συγγενικά πρόσωπα της περιφερειακής συμβούλου, ενώ η ίδια, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, δημοσιευμένη στο ΓΕΜΗ «μόνη διά της υπογραφής της δύναται να εκπροσωπεί και να δεσμεύει την εταιρεία ενώπιον πάσης αρχής και να υπογράφει για λογαριασμό της εταιρείας κάθε έγγραφο, δήλωση ή βεβαίωση που απευθύνεται στις φορολογικές αρχές (…) κ.λπ.», προκύπτει σοβαρή ευθύνη για τη διοίκηση της Περιφέρειας και για τον περιφερειάρχη, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην εκκαθάριση του καίριου ζητήματος από τη στιγμή που ουδείς από τα στελέχη της διοίκησης έχει την ευθιξία να αναλάβει τις ευθύνες του.

Είναι προφανές ότι προκύπτει σοβαρό ζήτημα δεοντολογίας που αφορά τόσο την ίδια την περιφερειακή σύμβουλο όσο και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Λαϊκών Αγορών (για τη στέγαση των αρμόδιων υπηρεσιών προοριζόταν το κτήριο), ο οποίος, αν και αναπληρωματικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ούτε καν παρέστη στη σχετική συνεδρίαση για να δώσει εξηγήσεις. Η εκ των ουκ άνευ απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δεν επαρκεί. Το θέμα δεν αφορά πρόσωπα, αλλά την άσκηση χρηστής διοίκησης με όρους διαφάνειας, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Την περίοδο διοίκησης της Δύναμης Ζωής οικοδομήσαμε στην Περιφέρεια Αττικής ένα υπόδειγμα χρηστής διοίκησης, με διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία. Με θλίψη οι πολίτες διαπιστώνουν φαινόμενα που προκαλούν, το λιγότερο, πολλά ερωτήματα, όταν δεν προσβάλλουν τη λογική, σε μια περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται από την πανδημία. Η Δύναμη Ζωής, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες, παρεμβαίνει και ελέγχει τη Διοίκηση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet